Cu Dimineata pierduta, publicata in Romania in 1984, Gabriela Adamesteanu si-a aflat un loc printre cei mai de seama scriitori europeni. Romanul ei se desfasoara in cursul unei singure dimineti, dar acopera sapte decenii de istorie romaneasca, de la Primul Razboi Mondial, cind Bucurestiul devenise cunoscut ca micul Paris. In vreme ce Vica Deica - adevarat Leopold Bloom in fuste - rataceste pe strazile Bucurestiului, noi ii urmarim observatiile si amintirile si se aud alte voci, iar perspectivele se schimba si contrasteaza unele cu altele. Drame de salon sint puse alaturi de mari tragedii umane, schimbari politice se tes cu privatiuni si umilinte. Este istoria secolului romanesc, intruchipata cu ironie si patos, cu seriozitate si ilaritate, dintr-un punct de vedere consecvent femenin. Dimineata pierduta este o proba de forta a tehnicii narative si a limbii, un Ulysses roman, in sfirsit, tradus in suedeza.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.