Dupa manastur story (2007) si Inevitabil (2007), Andrei Dobos este acum un poet de la tara, mizind in mod sofistificat pe cartea ruralismului, o carte repudiata in mod traditional de poetii mai noi; in spirit frondeur, poezia se alcatuieste astfel cu o excelenta acuitate lexicala (se pot da exemple de regionalisme pentru care poetul are o adevarata predilectie: vinderel / soim de talie mica; hoaspe / coji ale cerealelor, reziduuri; mursa / vin sau must; tarnat / prispa, cerdac). Valea rea intruchipeaza personaje rurale sau ruralizate, precum indiferentul („N-am patit nimica”), ratatul („Autoportret”), pedantul sau snobul (ce scrie „youtoube” si e ahtiat dupa subiecte de parastiinta: „S-au inversat polii pamintului”), in fine, omul fara insusiri, definit prin generalitati (el maninca briose si sandvisuri cu snitel de pui, se ameteste cu ceva bere si injura), ce locuieste intr-o localitate ce ar putea fi oriunde: un etern Floresti, de mai multe ori pomenit in aceste poeme, o comuna oarecum urbanizata, periferie transferata in lumea satului. Poemele devin astfel adevarate studii sociologice, compuse cu atentia pe care cercetatorul o acorda unui tratat sau unui articol stiintific, ceea ce il face pe Andrei Dobos un echivalent in poezie pentru subiecte in stilul lui Sorin Stoica.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.