Colonia fabricii este un vast prozopoem sau poem narativ, ambitios si expansionist care, telescopind destinele a trei (generatii de) barbati, te face sa simti – aproape visceral – istoria secolului XX.
[…] Moni Stanila recupereaza, salveaza vocile umilitilor & obiditilor, fara a lasa insa o clipa garda jos, fara a cadea in patetism. Daca exorcizeaza crime sau evoca amenintarile sistemelor de represiune, o face fara sa adopte postura comoda (si atit de uzata a) justitiarului. Descrierea expresiva, aproape imnica iti provoaca insa oroarea, durerea si, in cele din urma, catharsisul de care, douamiisti postindustriali, cei mai multi fugim azi ca dracul de tamiie.Treimea e insa prezenta in structura si substratul acestei carti. Trei barbati, trei destine, trei ancore spre istoria locului, tribului, secolului.
[…] Pentru ca dragostea – in toate intelesurile ei, aproape cosmica – bintuie vietile si vedeniile acestor barbati, crescatori de oi & soldati de conjunctura, soti si amanti si bunici, nedesprinsi inca de ruralitatea mitica. In lumea aceasta, teroarea, atrocitatea sint exorcizate prin basm (un basm personalizat, un basm-talisman).

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.