[…] Gabriel H. Decuble a insistat pe meritele acestei traduceri, una centrata pe „literalitatea” textului, cea mai onesta si mai nimerita optiune in cazul unui poet ca Celan, la care metafora are mereu ceva care aluneca. A vorbit despre dificultati tehnice cu care traducatorul are de tratat, in fata unui text poetic dificil si ermetic, care trebuie decodat cu o implicita atentie la context si la nenumaratele paratexte care il incadreaza.
Traducerea semnata de George State a raspuns unui sir complex de exigente si este, din punctul de vedere al germanistului, la rindul lui poet si sensibil traducator de poezie, o reusita si un act cultural cu mare greutate. George Sate insusi a vorbit pe indelete despre munca la aceasta traducere, despre care a discutat prima data cu reprezentantii editurii acum sase ani, in 2009. Volumul prezent concentreaza o munca minutioasa si de lunga durata, un adevarat travaliu, despre care traducatorul a povestit intr-o maniera in care retinerea lui structurala s-a combinat cu atasamentul si pasiunea pentru poezia lui Celan. Tot George State a fost cel care a „deconspirat” continutul urmatorului volum  dedicat lui Celan, care urmeaza sa apara in aceeasi serie. Opere II va include urmatoarele cinci volume de versuri, inclusiv pe cel postum,  plus poeme neincluse in volume, insotie de un studiu consistent al profesorului Andrei Corbea.
[…] Opera poetica (I) de Paul Celan, in traducerea inedita a lui George State, este un eveniment esential nu numai pentru lumea literara, ci pentru intreg spatiul cultural romanesc in care se asaza, in sfirsit, intr-o forma indelung  gindita si ingrijita.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.