Mircea Mihăieș reface acest scenariu simbolico-imaginativ, raportîndu-se concomitent la operă și la biografie. De mult nu am mai citit o decriptare a biografiei care să reliefeze atît de bine sensurile operei. În sprijinul acestei afirmații pot fi oferite foarte multe exemple, de la informațiile legate de familia scriitorului pînă la istoria edițiilor romanului Ulise și a aspectelor relevante din viața și activitatea unor editori, trecînd prin turbulențele de natură politică legate de Irlanda și de tot ceea ce reprezintă ea la nivel profund. Criticul detecteză tehnicile narative (alternante sau succesive) practicate de romancier și mizează în interpretările sale tocmai pe acest comportament al conștiinței joyceiene ce se antrenează pe sine în numele libertății absolute. Adesea scoate în evidență tocmai clivajele și dislocările textuale ce se constituie într-un principiu al creației. [...] În alt loc, Mircea Mihăieș vorbește despre logica narativă (instituită de Joyce) a degradării, subțierii și dezintegrării sensurilor. Are mereu grijă să își însoțească observațiile de numeroase detalii legate de contextul care a determinat sau, dimpotrivă, a fost generat de diferitele tehnici auctoriale utilizate în construcția romanului.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.