Sociologie medicală
ISBN
973-683-259-7
An apariție
1999
Lună apariție
12
Număr pagini
312
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
BIOS
Domenii

Sociologie medicală

Autori: Iustin Lupu
 
An apariție
1999
Lună apariție
12
Număr pagini
312
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
Obiectul si problematica sociologiei • Sociologia medicala • Perspective teoretice în cercetarile de sociologie medicala • Abordari psiho-sociale asupra bolii si sanatatii • Relatia medic - pacient ca relatie psiho-sociala • Comunicarea în practica medicala • Stil de viata si sanatate • Perspective comparative asupra sistemelor de îngrijire a sanatatii • Metode si tehnici de cercetare în sociologia medicala


Despre autori


Iustin Lupu (n. 1946) este lector universitar, preda cursurile de Sociologie medicala, Religiologie si Bioetica la Facultatea de Medicina a Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca. Este integrat in Departamentul de Medicina Comunitara si de Familie din universitate. Absolvent al Facultatii de Istorie-Filosofie de la Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj, sectia filosofie, specializarea sociologie, cu diploma de merit. Este initiatorul programului de cercetare sociologica "Profilul studentului la Medicina" din UMF "Iuliu Hatieganu" Cluj-Napoca. A elaborat si adaptat in limba romana peste 40 de instrumente psihometrice utile pentru activitatea medicilor din asistenta primara a starii de sanatate. In prezent lucreaza la programe de cercetare privitoare la calitatea vietii pacientilor, stresul in activitatea medicala si influenta stilului de viata asupra sanatatii.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.