Kösem
Kösem
Kösem
Kösem
Kösem
Kösem
Kösem
Kösem
Kösem
Kösem
Kösem
Kösem
Kösem
Kösem
Kösem
Kösem
Kösem
Kösem
Kösem
Kösem
ISBN
978-973-46-6516-7
An apariție
2017
Lună apariție
4
Număr pagini
320
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM
Domenii

Kösem

Autori: Solmaz Kâmuran
INDISPONIBIL
9,99 lei

 

Traducere din limba turcă şi note de Margareta Aslan şi Călin Felezeu
Postfaţă de Călin Felezeu

Această carte a fost publicată cu sprijinul Ministerului Culturii şi Turismului din Turcia, în cadrul programului TEDA.

Din lanţurile robiei în iatacul unui sultan, mai frumoasă decît sultana Hürrem, mai abilă decît Soliman Magnificul

Anul 1603. Moartea lui Mehmed al III-lea aduce noi schimbări în linia conducătorilor otomani. Sultana valide Safiye, în speranţa că va reuşi să rămînă la palat şi nu va fi izolată la Vechiul Serai, hotărăşte, ca strategie de supravieţuire, să sprijine înscăunarea nepotului ei Ahmed I. Kösem, născută în insula Tinos şi primind numele de Anastasia, ajunge la curtea sultanului ca roabă la vîrsta de treisprezece ani. Curînd devine favorita sultanului Ahmed I, căruia îi va dărui mai mulţi moştenitori la tron. Expresia aleasă ca subtitlu al cărţii, Şerbetul puterii are gust de sînge, este semnificativă pentru descrierea vieţii din haremul otoman, pentru lupta dusă de sultana valide şi de doamnele din suita sultanului pentru a-şi impune şi a-şi asigura prin copiii lor poziţia şi continuitatea în dinastia otomană. Ea ilustrează perfect viaţa tumultuoasă a sultanei Kösem, una plină de lupte, sacrificii, ambiţii de nestăvilit. Romanul reconstituie strălucit, într-un stil apropiat cititorului contemporan, atmosfera fascinantă a vieţii private şi a vieţii cotidiene din palatul otoman de secol XVII. 

„Cînd haremul îşi deschide porţile, toate acele personaje ascunse ale istoriei ne devin accesibile. Le percepem existenţa umană, plină de temeri, de furie, de pasiune.” (Reuters)

„În rafinatul său roman istoric, Solmaz Kâmuran deapănă extraordinara poveste a transformării unei tinere nevinovate într-un conducător puternic şi influent.” (historia.org) 

„Este fascinant să pătrunzi într-o lume închisă, labirintică, o lume ferecată cu gratii… plină de mistere, de intrigi, de spaime şi unde nimeni nu se află în siguranţă.” (Călin Felezeu)

An apariție
2017
Lună apariție
4
Număr pagini
320
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Solmaz Kâmuran s-a născut în anul 1954 la Istanbul. O povestitoare înnăscută, la unsprezece ani cîştigă concursul de poveşti organizat de Postul de Radio pentru copii TRT. Îşi urmează cu pasiune visul de a scrie, impunîndu-se în lumea literară prin reconstituirea vieţii unor personaje marcante din istorie. Este autoarea mai multor romane, printre care se numără Transparenţa intoxicată (1997), Uciderea unui vierme de mătase (1998), Banca (2004), Vîntul de Çanakkale (2007), Kiraze (2011), Păstrarea iubirii (2013). Cărţile sale au fost traduse în mai multe limbi.



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.