- ISBN
- 978-973-46-0213-1
- An apariție
- 2007
- Lună apariție
- 12
- Număr pagini
- 296
- Tip ediție
- cartonată
- Format
- 130x200
- Colecție
- BIBLIOTECA POLIROM
- Domenii
„Dupa Fight Club, Supravietuitorul si Sufocare, imaginatia febrila a lui Palahniuk a produs Cintec de leagan, povestea unei arme de distrugere in masa pe cit de duioase, pe atit de eficiente.” (New York Times)
Cintec de leagan este un thriller de un umor grotesc si o satira nemiloasa la adresa unei lumi ultramediatizate, in care dictonul „Cunoasterea inseamna putere” capata sensuri extreme. Carl Streator este un reporter insarcinat sa investigheze cazul unor bebelusi victime ale sindromului mortii subite. Nu dupa mult timp, el descopera un tulburator element comun: inaintea mortii, fiecarui bebelus i s-a citit aceeasi poezie. Cercetarile ii scot in cale o femeie cu puteri misterioase, Helen Hoover Boyle, asasin telepatic si agent imobiliar care si-a facut o afacere din vinzarea de case bintuite. Helen ii confirma banuiala ca poezia respectiva este, de fapt, un stravechi cintec de leagan african si o formula magica mortala care actioneaza asupra oricui. Acum Streator se vede inzestrat cu o arma teribila, de care nu va ezita sa se foloseasca.
- An apariție
- 2007
- Lună apariție
- 12
- Număr pagini
- 296
- Tip ediție
- cartonată
- Format
- 130x200
Despre autori
Charles Michael „Chuck” PALAHNIUK (n. 1962, Pasco, Washington) este considerat unul dintre cei mai originali şi mai inventivi scriitori americani contemporani. Deşi primele cărţi i-au fost refuzate de editori, care le considerau prea riscante din cauza atmosferei lor sumbre, după publicarea romanului Fight Club (1996), cariera sa literară şi-a schimbat definitiv cursul. Fight Club a fost ecranizat de regizorul David Fincher în 1999, iar filmul său – cu Edward Norton, Brad Pitt şi Helena Bonham Carter în rolurile principale – s-a bucurat de un succes fulminant, fiind distins cu numeroase premii. Chuck Palahniuk a scris peste douăzeci de romane şi cărţi de nonficţiune, traduse deja în numeroase limbi. La Editura Polirom au apărut, unele în mai multe ediţii, Fight Club, Jurnal, Bântuiţii, Cântec de leagăn, Monştri invizibili, Sufocare, Rant, Supravieţuitor, Pygmy, Snuff, Blestemaţi, Apocalipsa, Beautiful You, Inventează ceva, Ziua Ajustării, romanul grafic Fight Club 2. Gambitul seninătăţii şi Inventarea sunetului.