Pagini din Kirchhorst • Coliba din vie (Anii de ocupație)

Autori: Ernst Jünger
INDISPONIBIL
4,81 lei

 
Traducere, prefata, note si indice de Viorica Niscov
Volumul cuprinde ultimele jurnale din seria „Radiatiilor”, consacrata de Ernst Junger celui de al doilea razboi mondial. Avem a face cu un document de anvergura al unei istorii „incarcate” si totodata cu o constructie literara eminenta a unuia din cei mai straluciti scriitori germani ai secolului XX. Dincolo de intilnirea cu un univers caleidoscopic, de o extrema bogatie, dincolo de frumusetea unor pagini inchinate lumilor animale si vegetale surprinse in esentele lor neperisabile, ca si dincolo de osatura spiritualist teologica ce sustine masa reflectiilor si a evenimentelor narate, ceea ce contribuie in mod special la interesul pentru aceste insemnari este ca ne pun fata in fata cu aspecte dramatice din istoria germana, trecute indeobste si deloc inocent sub tacere. E vorba anume de suferintele teribile prin care a trecut populatia civila, in ultimele luni ale razboiului si sub ocupatia fortelor aliate, mai ales in regiunile din rasarit, unde violenta institutionalizata de Armata Rosie a atins cote comparabile cu ororile naziste. Infatisate cu discretie, ele prilejuiesc comentarii pe seama ideii de culpa, de loaialitate, de libertate, de suferinta, de viata si de moarte. Jurnalele depun astfel marturia unei constiinte morale intransigente care nu se sfieste sa numeasca ambele capete ale ororii acelei perioade.
An apariție
2004
Lună apariție
12
Număr pagini
552
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Ernst Junger (1895-1998) este unul dintre cei mai importanti scriitori germani ai secolului XX. Personalitate puternica, marcata de nonconformism si de fascinatia experientelor-limita, acest original ginditor a suscitat deopotriva admiratie nemarginita si controverse aprinse, publicind numeroase lucrari care - fie ele romane, povestiri, eseuri, jurnale sau insemnari de calatorie - s-au bucurat de o audienta fara precedent in toata lumea. La Polirom au aparut „Cartea ceasului de nisip” (2001), „Gradini si drumuri. Insemnari caucaziene” (2002) si „Pagini din Kirchhorst • Coliba din vie (Anii de ocupatie)” (2004).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.