Vieți duble
ISBN
973-683-997-4
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
204
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM
Domenii

Vieți duble

Autori: Birgitta Trotzig
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
Traducere si prefata de Gabriela Melinescu. Volumul cuprinde trei povestiri cu miez filosofic. Prima, „Fauritorul”, este plasata intr-o provincie a Suediei si trateaza tema tatalui-demiurg si a fiului nevrednic, moartea sotiei-mame iluminindu-i pe ambii barbati. A doua, „De cealalta parte a marii”, urmareste destinul a doua surori de lapte, prima dintre ele o ipostaza a spiritului contemplativ, cealalta – actrita in Sankt Petersburg – ipostaza a sufletului aventurier, ratacitor. O poveste de o mare intensitate dramatica, in care moartea provoaca extraordinare revelatii. A treia poveste, „Vieti duble”, se petrece in Spania Razboiului Civil, unde prostituata Filla traieste o viata dubla – a realitatii si a visului. Moartea ultimului ei copil o „ilumineaza” in acceptarea realitatii.
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
204
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Birgitta Trotzig este considerata una dintre cele mai importante scriitoare suedeze ale secolului XX. Din opera sa amintim volumele de poezie „Imagini", „Limitele cuvintului", „Anima", „Context", precum si romanul „O poveste la tarmul marii". Din 1993 este membra a Academiei Suedeze.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.