Cărțile autorului Andrei Codrescu

Poet, romancier si eseist, Andrei Codrescu s‑a nascut in 1946, la Sibiu. In 1966, emigreaza in Statele Unite. Este Distinguished Professor of English la Louisiana State University din Baton Rouge. Comentariile sale, difuzate periodic de National Public Radio, l‑au transformat intr‑una dintre cele mai apreciate „voci” ale radioului american. Este autorul mai multor volume de poezii, printre care A Serious Morning (1973), Alien Candor (1996) si It Was Today (2003). Printre romanele sale se numara The Blood Countess (Contesa singeroasa, 1995), Mesi@ (1999; Polirom, 2006), Casanova in Bohemia (Casanova in Boemia, 2002; Polirom, 2005) si Wakefield (2004; Polirom, 2006). A mai publicat proza scurta (Why I Can’t Talk to the Telephone, 1971; Monsieur Teste in America & Other Instances of Realism, 1987) si eseuri (The Disappearance of the Outside: a Manifesto for Escape, 1990; Ay, Cuba! A Socio‑Erotic Journey, 1999; The Devil Never Sleeps & Other Essays, 2000; An Involuntary Genius in America’s Shoes (and What Happened Afterwards), 2001 etc.). In Romania au mai fost traduse Domnul Teste in America si alte momente realiste (1993), Disparitia lui Afara” – un manifest al evadarii (1995) si Gaura din steag (1997), anto­logia de versuri Candoare straina (1997), aceea de articole Scrisori din New Orleans (Polirom, 2006) si volumul de eseuri Noi n‑avem bun‑gust, noi sintem artisti (Polirom, 2008).
Andrei Codrescu editeaza publicatia on‑line Exquisite Corpse. A Journal of Books & Ideas (www.corpse.org). A scris scenariul documentarului Road Scholar, in care apare si ca protagonist si care a fost distins cu Peabody Award.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.