Less
Less
Less
Less
Less
Less
Less
Less
Less
Less
Less
Less
Less
Less
Less
Less
Less
Less
Less
Less
ISBN
978-973-46-7834-1
An apariție
2019
Lună apariție
6
Număr pagini
304
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

Less

Autori: Andrew Sean Greer
39,95 lei

Vezi eBook
 

Traducere din limba engleză şi note de Ariadna Ponta

Premiul Pulitzer 2018

Less este povestea călătoriei lui Arthur prin lume şi prin propriul trecut. Romancier eşuat, el e pe cale să împlinească cincizeci de ani. Într-o zi primeşte prin poştă o invitaţie la nuntă: astfel începe fantezia lui în jurul lumii în optzeci de zile, care îl va duce în Mexic, Italia, Germania, Maroc, India şi Japonia şi va lăsa mii de kilometri între el şi problemele cu care refuză să se confrunte. Ce ar putea  merge prost? Ei bine, Arthur se îndrăgosteşte în Franţa, scapă de moarte ca prin urechile acului la Berlin, supravieţuieşte cu greu unei furtuni de nisip în Sahara şi ajunge în Japonia prea devreme pentru florile de cireş. O poveste de dragoste, uneori cu un ghimpe împotriva „americanului în străinătate”, dar şi o meditaţie inspirată de trecerea timpului şi de simţăminte umane, Less dezvăluie un scriitor cu talentul rar de a înlătura vălul care ascunde comedia umană.

„Greer face din călătoria picarescă a lui Arthur Less un roman înţelept, spiritual. Nu e o poveste turistică precum Mănîncă, roagă-te, iubeşte, ci mai degrabă un jurnal de călătorie plin de umilinţe ce se termină fericit, cu un personaj care ajunge să se cunoască pe sine.” (The National Book Review)

„Deşi Greer este înzestrat cu talentul de a surprinde situaţiile amuzante, el meditează şi la lucruri profunde. Protagonistul se lasă furat de gîndul înaintării în vîrstă, al singurătăţii, se teme că-i părăsit de talent, îşi plînge uneori de milă. Toate acestea fac din Arthur personajul unui roman puternic, amuzant şi înţelept, plin de întorsături de situaţie neaşteptate.” (San Francisco Chronicle)

„Precum Arthur, protagonistul poveştii, Less este un companion excelent... E cel mai amuzant, mai inteligent, mai uman roman apărut de la debutul lui Tom Rachman, în 2010, cu The Imperfectionists.” (The New York Times Book Review)

An apariție
2019
Lună apariție
6
Număr pagini
304
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Andrew Sean Greer (n. 1970) a crescut, alături de fratele lui geamăn, în Washington, DC. A urmat cursurile Brown University, unde a fost purtătorul de cuvînt al generaţiei sale. După ce a trăit cîţiva ani în New York, unde a lucrat ca şofer şi scenarist fără prea mare succes, s-a mutat în Missoula, unde a urmat cursurile unui master de arte plastice la University of Montana. S-a mutat în scurt timp la Seattle, unde a scris pentru Nintendo şi a lucrat ca profesor de colegiu, apoi la San Francisco, unde a început să publice în reviste precum Esquire, The Paris Review şi The New Yorker înainte de a lansa antologia de povestiri How It Was for Me, foarte bine primită de critici. Au urmat romanele The Path of Minor Planets, The Confessions of Max Tivoli (recompensat cu California Book Award şi New York Public Library Young Lions Award), The Story of a Marriage şi The Impossible Lives of Greta Wells. Pentru romanul Less, Greer primeşte Northern California Book Award şi Pulitzer Prize pentru ficţiune. Din 2016 pînă în 2018, Greer a condus fundaţia Santa Maddalena, care sprijină tineri scriitori din întreaga lume şi datorită căreia autori precum Zadie Smith, Michael Cunningham, Colm Toibin, Maylis de Kerangal, Juan Gabriel Vásquez au beneficiat de burse de creaţie. Din 2018, Greer a părăsit fundaţia ca să se dedice scrisului.Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.