Îngerul istoriei
Îngerul istoriei
Îngerul istoriei
Îngerul istoriei
Îngerul istoriei
Îngerul istoriei
Îngerul istoriei
Îngerul istoriei
Îngerul istoriei
Îngerul istoriei
  • La reducere!
Îngerul istoriei
Îngerul istoriei
Îngerul istoriei
Îngerul istoriei
Îngerul istoriei
Îngerul istoriei
Îngerul istoriei
Îngerul istoriei
Îngerul istoriei
Îngerul istoriei
ISBN
978-973-46-7622-4
An apariție
2018
Lună apariție
9
Număr pagini
304
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

Îngerul istoriei

Autori: Rabih Alameddine
9,99 lei

 

Traducere din limba engleză şi note de Irina Bojin

Autorul bestsellerului Femeia de hîrtie

Îngerul istoriei spune povestea lui Iacob, un poet homosexual născut în Yemen care trăieşte în San Francisco. Romanul este construit în jurul nopţii petrecute în sala de aşteptare a unei clinici psihiatrice, o noapte în care Iacob rememorează episoade din viaţa sa, de la copilăria petrecută alături de mamă într-un bordel din Egipt la adolescenţa libaneză sub protecţia tatălui bogat şi la viaţa de adult homosexual în anii epidemiei de SIDA din San Francisco. Însoţit la tot pasul de prezenţa stăruitoare, ispititoare a Satanei, care-l îmbie să-şi amintească trecutul plin de suferinţă, şi de posaca, glaciala Moarte, care-l sileşte să uite şi să renunţe la viaţă, Iacob este de asemenea luat în grijă de cei paisprezece sfinţi protectori chemaţi de oameni în timpul marilor epidemii. Scris cu multă imaginaţie, Îngerul istoriei este povestea captivantă, profundă şi plină de umor a luptei dintre memorie şi uitare.

„Rabih Alameddine este unul dintre cei mai îndrăzneţi scriitori – îndrăzneţ nu în sensul facil, de autor care caută în orice clipă să şocheze, care caută riscul cu orice preţ –, ci îndrăzneţ precum un chirurg, un filozof, un explorator sau un dansator.” (Michael Chabon)

„Iată o carte politică în toate straturile ei. Într-o perioadă în care scriitorii occidentali par să se ferească de orice ar putea fi interpretat drept politic în cărţile lor, Alameddine spune lucrurile pînă la capăt, fără ruşine, cu strălucire şi cu stil dintre cele mai rafinate.” (The Guardian)

„Povestitor înzestrat, Alameddine creează o naraţiune despre cele mai controversate conflicte ale zilelor noastre.” (Booklist)

 

An apariție
2018
Lună apariție
9
Număr pagini
304
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Rabih Alameddine s-a născut în 1959 la Amman, în Iordania, şi a crescut în Kuweit şi Liban. La şaptesprezece ani s-a mutat în Anglia şi apoi în SUA. Pasionat de matematică, a studiat ingineria la University of California din Los Angeles, apoi a absolvit un masterat în administrarea afacerilor. A publicat până acum o antologie de povestiri şi mai multe romane: Koolaids: Arta războiului (1998), Eu, divinul (2001), Hakawati (2008), Femeia de hârtie (2014; Polirom, 2015, 2018) şi Îngerul istoriei (2016; Polirom, 2018). În 2002 a fost beneficiarul prestigioasei burse de creaţie Guggenheim. În prezent îşi împarte viaţa între San Francisco şi Beirut.



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.