Zile, luni, ani
Zile, luni, ani
Zile, luni, ani
Zile, luni, ani
Zile, luni, ani
Zile, luni, ani
Zile, luni, ani
Zile, luni, ani
Zile, luni, ani
Zile, luni, ani
Zile, luni, ani
Zile, luni, ani
Zile, luni, ani
Zile, luni, ani
Zile, luni, ani
Zile, luni, ani
Zile, luni, ani
Zile, luni, ani
Zile, luni, ani
Zile, luni, ani
ISBN ePub

978-973-46-7330-8

ISBN PDF

978-973-46-7331-5

An apariție

2019

Tip ediție
eBook
Format
ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

Zile, luni, ani

Autori: Yan Lianke
16.72 lei
Pentru descărcarea cărților, plata se face on-line către partenerii noștri, în regim securizat. Detaliile privind modalitatea de descărcare le puteti afla de pe pagina web a librăriei virtuale spre care veți fi direcționat. La finalul cumpărăturilor, puteți reveni pe site-ul editurii Polirom. Vă mulțumim!
Vă rugăm să alegeți formatul dorit de la partenerii noștri (ePub sau PDF cu Adobe DRM, formatul mobi pentru Kindle nu este disponibil):

Cărțile noastre digitale pot fi descărcate și de pe următoarele librării on-line:
Vezi varianta tiparita
 

Traducere din limba chineză şi note de Irina Ivașcu

„Yan Lianke este cel mai bun scriitor chinez contemporan.” (The Independent)

Undeva pe Muntele Balou, tărîmul imaginar al lui Yan Lianke, un bătrîn luptă pentru supravieţuire în vremea secetei abătute din senin asupra ţinutului său de baştină. Cînd razele nemiloase ale soarelui îi alungă pe locuitorii satului, bătrînul hotărăşte să rămînă împreună cu tovarăşul său credincios de viaţă şi de suferinţă, un cîine orb, să păzească ogorul neamului şi să vegheze asupra ultimului lujer verde de porumb, singurul care mai poate asigura continuitatea comunităţii. Prin sacrificiul său simbolic, bătrînul se transformă în protectorul satului, devenind „Strămoşul” generaţiilor următoare, al căror viitor este salvat graţie seminţelor pe care le hrăneşte cu propriul trup stins, pîrjolit de soare, întocmai ca în vechile mituri ale creaţiei în care lumea ia naştere din sîngele unui erou legendar. Zile, luni, ani este o mică bijuterie în proză, o formă de realism magic în care acţiunea apare ca un tablou în faţa cititorului, impregnată de imagini mitice, simbolice, alegorice.

„O comedie fantomatică… o forţă narativă ieşită din comun.” (Colm Tóibín)

Zile, luni, ani este o poveste universală, un omagiu pentru tot ce are mai bun rasa umană.” (The Guardian)

„Yan Lianke creează răni imaginare cu sînge adevărat… Cărţile sale redau un folclor brutal, pe care istoria n-ar îndura să şi-l amintească.” (The New York Times Book Review)

Zile, luni, ani ni-l arată pe maestrul chinez la apogeul creaţiei… Ochiul satiric şi generozitatea îi sînt pe deplin răsplătite.” (Toronto Star)

„Romanele lui Yan Lianke sînt rodul unei imaginaţii halucinante şi al spiritului satiric.” (BBC)

An apariție
2018
Lună apariție
4
Număr pagini
160
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Yan Lianke (autor)

Yan Lianke s-a născut în 1958, în provincia Henan. A absolvit Universitatea din Henan în 1985, cu o dublă specializare, în ştiinţe politice şi pedagogie, iar în 1991 a obţinut o diplomă în litere la Institutul de Arte al Armatei Populare de Eliberare. A început să scrie în 1978; printre cele mai cunoscute romane ale sale se numără Săruturile lui Lenin şi Visul satului Ding. Acestora li se adaugă multe volume de povestiri, precum şi eseuri, cronici şi recenzii. La Editura Polirom a apărut romanul În slujba poporului.Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.