Ultima fugară
Ultima fugară
Ultima fugară
Ultima fugară
Ultima fugară
Ultima fugară
Ultima fugară
Ultima fugară
Ultima fugară
Ultima fugară
Ultima fugară
Ultima fugară
Ultima fugară
Ultima fugară
Ultima fugară
Ultima fugară
Ultima fugară
Ultima fugară
Ultima fugară
Ultima fugară
Ultima fugară
Ultima fugară
ISBN
978-973-46-3449-1
An apariție
2013
Lună apariție
5
Număr pagini
312
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

Ultima fugară

Autori: Tracy Chevalier
Vezi eBook
 
Traducere din limba engleza si note de Ona Frantz
 
Trasee secrete, case conspirative, pedepse singeroase, ura si razbunare, iar pe dedesubt, ca un curent nestavilit, dorinta de libertate care tine totul in miscare. Aceasta este Calea Ferata Clandestina, o retea secreta prin care negrii fugari ai Americii mijlocului de secol XIX sint calauziti catre libertate.
In acelasi timp, de la est la vest se misca necontenit caravanele colonistilor in cautarea unei vieti noi. Iar la raspintie, chiar in coltii de salbaticiune tinara ai acestei tari zbuciumate, nimereste Honor Bright, o tinara quakerita fortata sa-si paraseasca Anglia natala.
 
Singura printre oameni straini de singe si de suflet, intr-o comunitate religioasa ce denunta raul, dar nu-si poate apara principiile, intr-o America in care viitorul si prosperitatea se cladesc pe umerii sclavilor, nevoita sa minta si sa insele pentru a salva vieti care nu intotdeauna pot fi salvate, Honor Bright trebuie sa descopere unde se afla salvarea: in legatura fortata cu trecutul sigur si familiar ori in desprinderea dureroasa si dificila.
 
„Tracy Chevalier tese admirabil personaje istorice si evenimente reale intr-o lucratura narativa coplesitoare.” (San Francisco Chronicle)
 

„Autoarea Ultimei fugare creeaza o lume parca rupta dintr-un interior al lui Vermeer: suspendata intr-un moment anume, isi transcende timpul si locul.” (The New Yorker)

An apariție
2013
Lună apariție
5
Număr pagini
312
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Tracy Chevalier s-a născut în 1962 şi a copilărit în Washington. A părăsit Statele Unite în 1984, stabilindu-se în Anglia. După ce a lucrat câţiva ani ca redactor, a obţinut un masterat în literatură la University of East Anglia. A debutat în 1997, cu romanul Albastru pur, care s-a bucurat imediat de un succes răsunător. Doi ani mai târziu a apărut Fata cu cercel de perlă, considerat de Publishers Weekly „un fenomen editorial”, atingând în scurt timp cifra-record de un milion de exemplare. În anul 2000, lanţul de librării Barnes & Noble i-a acordat premiul pentru una dintre cele mai bine vândute cărţi din SUA. Romanul a fost recompensat cu premiul acordat de cititorii revistelor People, Time şi Elle. În 2001 a publicat un al treilea roman, Îngeri căzători, frescă a Angliei edwardiene, aflat luni de zile pe lista de bestselleruri din Anglia şi SUA. I‑au urmat, printre altele, Ultima fugară (2013) şi La marginea livezii (2016). Tracy Chevalier a adus un suflu nou romanului de atmosferă, în care reconstituirea istorică îi fascinează pe cititorii de toate gusturile, de la rafinaţi până la adolescenţi. La Editura Polirom au apărut, unele în mai multe ediţii, Fata cu cercel de perlă, Albastru pur, Doamna şi licornul, Simetria de temut, Făpturi uluitoare, Ultima fugară, La marginea livezii şi Un singur fir.



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.