Kaddish
ISBN
973-683-793-9
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
456
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Colecție
A TREIA EUROPĂ
Domenii

Kaddish

Autori: Leon Wieseltier
 

Traducere de Magda Teodorescu.

Prefata de Mircea Mihaies.

Romanul prezinta intoarcerea surprinzatoare la credinta a unui evreu absolut laicizat. Ceea ce la inceput insemna doar respectarea unei promisiuni – aceea de a se ruga pentru sufletul tatalui sau mort – capata valoare de revelatie, ducind la descoperirea propriei identitati. Dorind sa stie cit mai multe despre „kaddish” (rugaciune evreiasca facuta de rudele celui mort pentru ca sufletul sau sa-si gaseasca linistea), eroul cartii isi reconstituie intreaga traditie. Cititorul va fi impresionat de experienta unei convertiri si, in egala masura, de eruditia prin care personajul central ajunge la aceasta.

 

Puteți descărca gratuit forma electronică a cărții (PDF) aici. 

(Reproducerea parțială sau integrală, prin orice mijloace, a cărților incluse în Biblioteca on-line a editurii este interzisă. Nerespectarea acestei obligații constituie o încălcare a dreptului de proprietate intelectuală și se pedepsește conform legilor în vigoare.)

An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
456
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Fără comentarii


Despre autori


Leon Wieseltier este jurnalist si scriitor american, absolvent stralucit al Universitatii Columbia din New York. A reusit sa construiasca un mit in jurul sau: controversat, capricios, provocator, dar, totodata, analist lucid si eseist rafinat in multiple directii, de la politica, la filosofie si literatura. La Editura Polirom au aparut volumul de eseuri „Impotriva identitatii” (1997) si romanul „Kaddish”.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.