Tristeţea îngerilor
Tristeţea îngerilor
Tristeţea îngerilor
Tristeţea îngerilor
ISBN
978-973-46-9448-8
An apariție
2023
Lună apariție
5
Număr pagini
360
Colecție
TOP 10+
Domenii

Tristeţea îngerilor

(ediție de buzunar)

Autori: Jón Kalman Stefánsson
34,95 lei

Al doilea roman al trilogiei fiordurilor, care mai cuprinde Între cer şi pământ şi Inima omului

Vezi eBook
 

Traducere din limba franceză de Magda Răduţă

Când pleci să înfrunţi viscolul şi noaptea ca smoala, e bine să mai fie cineva cu tine. Băiatul, singurul nume pe care îl are eroul din Tristeţea îngerilor, a aflat asta pe pielea lui: nu plecase el, devastat după moartea celui mai bun prieten, peste munţii înzăpeziţi să ducă înapoi o carte de la care blândului pescar i se trăsese moartea? Acum, în volumul al doilea al trilogiei islandeze, porneşte din nou la drum, într-un aprilie întunecat pe care iarna nu vrea să-l părăsească. Însă de data asta nu e singur: îl însoţeşte pe Jens, poştaşul ţinutului, abia înzdrăvenit după ce fusese desprins, sloi de gheaţă, din şa – îl prinsese o furtună de zăpadă pe drum. Călătoria e, ca orice călătorie, prilej de a afla mai multe despre el însuşi decât despre cel alături de care merge, e învăţătură şi descoperire. Şi, când moartea pândeşte la tot pasul printre trâmbele de zăpadă, călătoria e şi mijloc de a preţui cât mai mult viaţa.

An apariție
2023
Lună apariție
5
Număr pagini
360
Fără comentarii


Despre autori


Jón Kalman Stefánsson, unul dintre cei mai importanţi scriitori islandezi contemporani, s‑a născut la Reykjavík în 1963. La doisprezece ani s‑a mutat în vestul ţării, unde a lucrat pe rând la o fabrică de procesare a peştelui, la un abator, în construcţii şi la aeroportul din Keflavík. În 1986, după ce a absolvit liceul, s‑a întors în capitală şi s‑a înscris la universitate, unde a urmat cursuri de literatură o vreme, fiind totodată profesor de liceu şi colaborând la cotidianul Morgunblaðið. A debutat ca scriitor în 1988, publicând consecutiv trei volume de poezie, iar din 1996 au urmat numeroase romane, printre care Sumarljós og svo kemur nóttin (2005; „Lumina de vară, apoi se lasă noaptea” – Premiul Literar Islandez pentru proză), Himnaríki og helvíti (2007; Între cer şi pământ – Premiul P.O. Enquist) şi Fiskarnir hafa enga fætur (2013; „Peştii n‑au picioare” – Premiul revistei Lire pentru cel mai bun roman străin, nominalizat la Man Booker International Prize). La Editura Polirom au apărut Între cer şi pământ (2014), Tristeţea îngerilor (2016) şi Inima omului (2018), trilogia care l‑a făcut cunoscut în toată lumea, şi Povestea Ástei (2022), care a devenit bestseller în Islanda încă de la apariţie, în 2017, şi i‑a adus a patra nominalizare la Premiul Literar Islandez, dar şi Premiul Folio al Librarilor pentru ediţia în limba franceză.Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumparat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.