Castelul de nisip
Castelul de nisip
Castelul de nisip
Castelul de nisip
Castelul de nisip
Castelul de nisip
Castelul de nisip
Castelul de nisip
Castelul de nisip
Castelul de nisip
Castelul de nisip
Castelul de nisip
Castelul de nisip
Castelul de nisip
Castelul de nisip
Castelul de nisip
Castelul de nisip
Castelul de nisip
Castelul de nisip
Castelul de nisip
ISBN
978-973-46-9056-5
An apariție
2022
Lună apariție
7
Număr pagini
400
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
TOP 10+
Domenii

Castelul de nisip

(ediție de buzunar)

Autori: Iris Murdoch
34,95 lei

 

Traducere din limba engleză de Nadina Vișan

Romanul Castelul de nisip îşi introduce cititorii în atmosfera aparent liniştită a familiei lui Bill Mor, un profesor britanic care trăieşte într-un orăşel aflat nu departe de Londra împreună cu soţia sa, Nan, şi cu cei doi copii ai lor. Mor îşi doreşte nespus o schimbare, poate să intre în politică, însă soţia sa este un spirit sceptic, manipulator şi încăpăţânat. Nici în privinţa viitorului copiilor nu se înţeleg mai bine şi, în fond, căsnicia lor de peste douăzeci de ani scoate la iveală doar un amalgam de resentimente, convenţii verbale şi temeri. Iar viaţa pare că va continua aşa la nesfârşit. Până când o tânără pe nume Rain Carter soseşte în orăşelul lor să picteze portretul domnului Demoyte, fostul director al şcolii particulare la care predă Mor. Întâlnirea celor doi declanşează o intrigă complexă, ce îmbină dragostea, vinovăţia, magia, arta şi ambiţiile politice. Copiii adolescenţi ai lui Mor şi mama lor luptă discret, dar fără milă împotriva invadatoarei. Domnul Demoyte, bun prieten cu profesorul şi fermecat la rândul lui de pictoriţă, îl sfătuieşte pe Mor să o ia pe Rain şi să fugă în lume. Dar care ar fi consecinţele unui asemenea gest?

An apariție
2022
Lună apariție
7
Număr pagini
400
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Iris Murdoch (1919‑1999) s‑a născut la Dublin, dar şi‑a petrecut copilăria la Londra. A studiat limbile clasice, istoria antică şi filozofia la Somerville College, Oxford. Între anii 1948 şi 1963 a ţinut prelegeri de filozofie la St Anne’s College, Oxford, după care s‑a dedicat exclusiv scrisului. În 1956 s‑a căsătorit cu scriitorul şi criticul literar John Bayley, care îi va sta alături până la moartea ei, în 1999. Emoţionanta biografie Elegie pentru Iris, în care Bayley îşi descrie viaţa alături de scriitoarea atinsă de cumplita maladie Alzheimer, a stat la baza filmului Iris (2001), regizat de Richard Eyre, cu Judi Dench, Jim Broadbent şi Kate Winslet în rolurile principale. Iris Murdoch a scris peste douăzeci de romane, printre care Prins în mreje (1954), Castelul de nisip (1957; Polirom, 2008, 2022), Clopotul (1958; Polirom, 2002), Capul retezat (1961; Polirom, 2007), Oameni buni şi oameni de bine (1968; Polirom, 2006, 2014), Visul lui Bruno (1969), Prinţul negru (1973, James Tait Black Memorial Prize), Maşina de iubit, cea sacră şi profană (1974, Whitbread Award; Polirom, 2010), Fiul cuvintelor (1975; Polirom, 2003), Marea, marea (1978, considerat capodopera sa şi distins cu prestigiosul Booker Prize; Polirom, 2003, 2012), Discipolul (1983; Polirom, 2007), Dilema lui Jackson (1995). În 1987 i‑a fost conferit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic.Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.