Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
Prada
ISBN
978-973-46-8896-8
An apariție
2022
Lună apariție
3
Număr pagini
360
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
TOP 10+
Domenii

Prada

(ediție de buzunar)

Autori: Émile Zola
29,95 lei

 

Traducere din limba franceză de Ileana Șoldea

Prada, cel de-al doilea roman din celebrul ciclu Familia Rougon-Macquart al scriitorului naturalist Émile Zola, zugrăveşte criza morală, dar şi identitară pe care o traversează Franţa în perioada celui de-al Doilea Imperiu. Aristide Rougon, mărunt funcţionar la primărie, urcă rapid pe scara socială datorită slujbei sale ce îi oferă acces la planurile de înfrumuseţare a Parisului întocmite de baronul Haussmann la ordinele lui Napoleon al III-lea. Luându-şi numele de Aristide Saccard, acesta ia parte, fără nici un fel de scrupule, la dezmembrarea oraşului de către speculanţi şi strânge o avere fabuloasă cumpărând pe nimic imobile întregi şi revânzându-le la preţuri piperate primăriei, care intenţionează să le demoleze pentru a construi bulevardele largi de astăzi. Critica necruţătoare a lui Zola la adresa corupţiei din epocă a stârnit un adevărat scandal, autorului recomandându-i-se chiar să întrerupă publicarea romanului în foileton.

Romanul Prada a fost ecranizat în 1966, în regia lui Roger Vadim, cu Jane Fonda, Michel Piccoli şi Peter McEnery în rolurile principale.

An apariție
2022
Lună apariție
3
Număr pagini
360
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Émile Zola, cel mai important exponent al naturalismului francez, s-a născut în 1840 la Paris. Pasionat de scris şi de cărţi încă din adolescenţă, după absolvirea liceului a lucrat o vreme la librăria Hachette. Şi-a făcut debutul literar cu un volum de povestiri intitulat Povestiri pentru Ninon (1864), urmat la scurt timp de un roman autobiografic, Mărturisirea lui Claude (1866), şi de alte romane foarte bine primite de public, precum Thérèse Raquin (1867) sau Madeleine Férat (1868). Între anii 1871 şi 1893 a lucrat la celebrul ciclu de douăzeci de romane Familia Rougon-Macquart – o fascinantă galerie a tuturor mediilor sociale ale epocii sale –, dintre care cele mai reprezentative sunt Gervaise (1877), Nana (1880), La paradisul femeilor (1883), Germinal (1885), Bestia umană (1890) şi Banii (1891). Prozator, poet, dramaturg, teoretician al naturalismului, dar şi jurnalist de succes, în 1879 s‑a implicat în controversata Afacere Dreyfus, lucru care i‑a adus condamnarea la un an de închisoare şi o amendă de 3.000 de franci. În 1899 a început un nou ciclu de romane, intitulat Cele patru Evanghelii, din care nu a apucat să definitiveze decât trei volume. S‑a stins din viaţă în 1902, din cauza intoxicaţiei cu monoxid de carbon, în apartamentul său din Paris.

 Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.