Audiţia
Audiţia
Audiţia
Audiţia
Audiţia
Audiţia
Audiţia
Audiţia
Audiţia
Audiţia
Audiţia
Audiţia
Audiţia
Audiţia
Audiţia
Audiţia
Audiţia
Audiţia
Audiţia
Audiţia
ISBN
978-973-46-8651-3
An apariție
2021
Lună apariție
8
Număr pagini
200
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
TOP 10+
Domenii

Audiţia

(ediție de buzunar)

Autori: Ryū Murakami
24,95 lei

 

Traducere din limba japoneză de Florin Oprina

Romanul Audiţia relatează povestea cutremurătoare a lui Shigeharu Aoyama, producător de filme documentare, care, după şapte ani de la moartea soţiei sale, hotărăşte să se recăsătorească. Organizînd, împreună cu prietenul lui Yoshikawa, audiţii pentru rolul feminin într-un film practic inexistent, Aoyama se îndrăgosteşte de Yamasaki Asami, una dintre miile de femei care candidaseră, de fapt, pentru rolul de viitoare soţie. Asami este o fostă balerină extrem de atrăgătoare, însă cu un trecut înnegurat, a cărui realitate terifiantă Aoyama o descoperă mult prea tîrziu. Audiţia a stat la baza filmului-cult realizat în 1999 de regizorul japonez Takashi Miike, ce s-a bucurat de un succes fenomenal la festivalurile de film din Europa şi America.

An apariție
2021
Lună apariție
8
Număr pagini
200
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Considerat, alături de Haruki Murakami, unul dintre cei mai importanţi scriitori japonezi contemporani, Ryū Murakami s‑a născut în 1952 în oraşul Sasebo, prefectura Nagasaki. În timpul liceului a fost baterist într‑o formaţie rock. A urmat cursurile Facultăţii de Artă Musashino. A participat la un concurs literar pentru tinerii scriitori cu romanul Albastru nemărginit, aproape transparent. Publicat în 1976 şi distins cu prestigioasele premii literare japoneze Gunzō şi Akutagawa, acesta a cunoscut un succes imens, fiind vândut în peste un milion de exemplare. Ryū Murakami a publicat peste douăzeci de cărţi, printre care Copii de aruncat (1980), pentru care a primit premiul Noma, 69 (1987), Topaz (povestiri, 1988), Cinemateca lui Ryū Murakami (1995), Audiţia (1997), În supa miso (1997, pentru care i s‑a decernat premiul Yomiuri). Este, de asemenea, un apreciat regizor, printre filmele sale numărându‑se Albastru nemărginit, aproape transparent şi Tokyo Decadence. Ecranizarea romanului Audiţia, în regia lui Takashi Miike, s‑a bucurat de succes la festivalurile de film din Europa şi America. La Editura Polirom au fost traduse până în prezent Copii de aruncat (2005), Albastru nemărginit, aproape transparent (2005, 2012), În supa miso (2006, 2022), Piercing (2009), Audiţia (2010, 2021), Hituri celebre din epoca Showa (2012) şi 69 (2022).

 Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.