Joia dulce
Joia dulce
Joia dulce
Joia dulce
Joia dulce
Joia dulce
Joia dulce
Joia dulce
Joia dulce
Joia dulce
Joia dulce
Joia dulce
Joia dulce
Joia dulce
Joia dulce
Joia dulce
Joia dulce
Joia dulce
Joia dulce
Joia dulce
ISBN
978-973-46-8447-2
An apariție
2021
Lună apariție
3
Număr pagini
320
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
TOP 10+
Domenii

Joia dulce

(ediție de buzunar)

Autori: John Steinbeck
24,95 lei

 

Premiul Nobel pentru Literatură 1962

Traducere din limba engleză de Pompiliu Matei

În Monterey, pe coasta Californiei, joia dulce urmează după o zi rea, după o zi plină de năduf, în care totul merge de-a-ndoaselea. Prin Joia dulce, John Steinbeck îşi reaminteşte de scenele din Strada Sardinelor – locurile sordide, grămezile de gunoaie şi hotelurile mizere din Monterey, dar şi personajele sale: Doc, acum maturizat după ce s-a întors din război, Fauna, misterioasa matroană a bordelului de prin partea locului, Hazel, o puşlama sortită să ajungă preşedinte al Americii, sau Suzy, de curînd ridicată la rangul de vedetă a prostituţiei. Mica şleahtă ce alcătuieşte comunitatea locală pune la cale un bal mascat menit să-i schimbe viaţa lui Doc: să-l însoare. Sfîrşitul petrecerii, reluarea vieţii obişnuite, dragostea lui Suzy pentru Doc, iubirea lui Doc pentru Suzy, micile ieşiri în decor ale cîte unui personaj sînt culoarea stridentă ce se pierde într-un fundal frămîntat, greu de schimbat de veselia unui bal mascat.

An apariție
2021
Lună apariție
3
Număr pagini
320
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


John Ernst Steinbeck s‑a născut la 27 februarie 1902 în Salinas, California. A urmat cursurile Universităţii Stanford şi a debutat în 1929 cu romanul Cupa de aur, al cărui protagonist este piratul Henry Morgan. În 1932 a publicat volumul de nuvele Păşunile Raiului, inspirat din viaţa fermierilor din Valea Salinas. Un an mai târziu, i‑a apărut romanul Către un zeu necunoscut, iar în 1935, Cartierul Tortilla, urmate de Nehotărâţii sorţi ai bătăliei (1936) şi clasicul Şoareci şi oameni (1937), ecranizat în repetate rânduri. În 1938 a văzut lumina tiparului volumul de nuvele Valea lungă. Pentru Fructele mâniei (1939) i s‑a decernat Premiul Pulitzer. În următoarele două decenii a publicat Luna a apus (1942), Strada Sardinelor (1945), Autobuzul rătăcit (1947), Perla (1947), La răsărit de Eden (1952), cartea sa cea mai îndrăgită, Joia dulce (1954), Scurta domnie a lui Pépin al IV‑lea (1957) şi Iarna vrajbei noastre (1961). În 1962, în urma unui lung periplu prin 40 de state americane în compania căţelului său, Charley, a scris volumul Călătorii cu Charley. În acelaşi an i s‑a decernat Premiul Nobel pentru Literatură. John Steinbeck a încetat din viaţă în 20 decembrie 1968.Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumparat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.