Ani de cîine
Ani de cîine
Ani de cîine
Ani de cîine
Ani de cîine
Ani de cîine
Ani de cîine
Ani de cîine
Ani de cîine
Ani de cîine
Ani de cîine
Ani de cîine
  • La reducere!
  • -40%
Ani de cîine
Ani de cîine
Ani de cîine
Ani de cîine
Ani de cîine
Ani de cîine
Ani de cîine
Ani de cîine
Ani de cîine
Ani de cîine
Ani de cîine
Ani de cîine
ISBN
978-973-46-8215-7
An apariție
2020
Lună apariție
7
Număr pagini
728
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
TOP 10+
Domenii

Ani de cîine

(ediţie de buzunar)

Autori: Günter Grass
20,97 lei 34,95 lei -40%


Valabilitate promotie: - 06-10-2023 in limita stocului disponibil.

 

Premiul Nobel pentru Literatură 1999

Traducere din limba germană și note de Mariana Bărbulescu

Nominalizare la Premiile Galei Industriei de Carte din România, ediția 2015, secțiunea „Cea mai bună traducere”

Ani de cîine (1963) este volumul ce încheie „trilogia Danzigului”, după Toba de tinichea (1959) şi Pisica şi şoarecele (1961). Alcătuit din trei părţi aparent autonome, datorită perspectivelor narative asumate de voci diferite, romanul urmăreşte destinele lui Eduard Amsel (pe jumătate evreu, artist, impresar, profet al miracolului economic, antreprenor) şi Walter Matern (actor, suspect de simpatii comuniste, antisemit, voluntar în armata germană, demascator al trecutului nazist) pe parcursul a patru decenii – înaintea, în timpul şi după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Prietenia celor doi, durabilă şi totodată ambivalentă – o relaţie extrem de complicată de prietenie-ură-trădare –, reflectă istoria Germaniei, este supusă presiunilor acesteia şi se deformează după regulile ei, care nu de puţine ori afectează în profunzime identitatea personajelor.

An apariție
2020
Lună apariție
7
Număr pagini
728
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Poet, prozator, dramaturg, sculptor şi grafician, Günter Grass s-a născut în 16 octombrie 1927 la Danzig (Gdańsk), unde şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa. După război a urmat Academia de Artă din Düsseldorf (1947-1952), apoi Universitatea de Arte Plastice din Berlin. A trăit un timp la Paris, apoi în Italia, iar din 1960, în Berlinul de Vest şi la ţară, în Schleswig-Holstein. A debutat în 1956, cu volumul de poezii Avantajele găinilor giruetă, şi s-a afirmat ca prozator la o întîlnire a Grupului 47 cu romanul care îl va consacra pe plan internaţional, Toba de tinichea (1959). Împreună cu Pisica şi şoarecele (1961) şi Ani de cîine (1963), acesta formează „trilogia Danzigului”. Günter Grass a mai scris, printre altele, romanele Calcanul (1977) şi Un cîmp prea departe (1995), volumele de proză scurtă Întîlnire la Telgte (1979), Naşteri frontale sau germanii dispar (1980) şi Povestiri lugubre (1992), volumul de eseuri şi polemici politice Din jurnalul unui melc (1972), romanul autobiografic Secolul meu (1999), volumele de versuri Ultimul dans (2003) şi August stupid (2007). În 2006 apare Decojind ceapa, o carte de memorii care a stîrnit controverse aprinse şi a cărei continuare, Aparatul de fotografiat, a fost publicată în 2008. Activitatea sa literară a fost încununată de cele mai importante distincţii, culminînd cu Premiul Nobel pentru Literatură (1999). La Editura Polirom au apărut Toba de tinichea, Ani de cîine, În mers de rac, Anestezie locală, Secolul meu, Între Germania şi Germania, Decojind ceapa, Aparatul de fotografiat, Cuvintele Fraţilor Grimm.Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.