Factotum
Factotum
Factotum
Factotum
Factotum
Factotum
Factotum
Factotum
Factotum
Factotum
Factotum
Factotum
Factotum
Factotum
Factotum
Factotum
Factotum
Factotum
Factotum
Factotum
ISBN ePub

978-973-46-7484-8

ISBN PDF

978-973-46-7485-5

An apariție

2018

Tip ediție
eBook
Format
ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
Colecție
TOP 10+
Domenii

Factotum

(ediţie de buzunar)

Autori: Charles Bukowski
17.95 lei
Pentru descărcarea cărților, plata se face on-line către partenerii noștri, în regim securizat. Detaliile privind modalitatea de descărcare le puteti afla de pe pagina web a librăriei virtuale spre care veți fi direcționat. La finalul cumpărăturilor, puteți reveni pe site-ul editurii Polirom. Vă mulțumim!
Vă rugăm să alegeți formatul dorit de la partenerii noștri (ePub sau PDF cu Adobe DRM, formatul mobi pentru Kindle nu este disponibil):

Cărțile noastre digitale pot fi descărcate și de pe următoarele librării on-line:
Vezi varianta tiparita
 

Traducere din limba engleză de Domnica Drumea

Dacă în romanul Femei Henry Chinaski era amorezul aflat veşnic în căutarea unor picioare lungi şi a unor sîni planturoşi, în Factotum slujbele de tot felul iau locul femeilor de tot felul. Rămas acelaşi alcoolic incurabil, în conflict cu părinţii şi cu lumea, Henry Chinaski, cel care declara că „mulţi bărbaţi cumsecade au fost lăsaţi pe drumuri de o femeie”, se hotărăşte să locuiască singur şi să-şi facă rost de o slujbă, fiindcă sumele pe care tatăl său i le pretinde pentru casă, masă şi rufărie i se par exorbitante. Astfel începe aventura nesfîrşită şi ameţitoare a slujbelor: pe rînd, magazioner, funcţionar, distribuitor, om de serviciu, muncitor într-o fabrică de biscuiţi pentru cîini, şofer, lucrător la metroul aerian ş.a. America lui Chinaski este una a mahalalelor, a dimineţilor mahmure, a pubelelor de gunoi pline cu resturile civilizaţiei umane, a tîrfelor alcoolice, a ratării. Henry nu-şi pierde însă umorul, iar tonul poveştii este unul simplu, natural, fără pretenţii, pe alocuri ironic-amar şi melancolic, ca o melodie de Leonard Cohen. Chinaski este un antierou al zilelor noastre care speră să-şi afle mîntuirea în urma aventurilor bahice şi amoroase, a experienţelor în zonele cele mai obscure ale existenţei.

 

An apariție
2018
Lună apariție
6
Număr pagini
240
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Charles BUKOWSKI s-a născut în Germania, la Andernach,în 1920. Când avea doi ani, părinţii lui s-au mutat în SUA, stabilindu-se în Los Angeles, unde scriitorul a copilărit şi şi-a petrecut cea mai mare parte din viaţă. A studiat la Los Angeles City College, dar a abandonat cursurile şi a dus o viaţă dezordonată, scriind cu o pasiune îndârjită şi schimbând diverse slujbe pentru a supravieţui: a lucrat într-un abator, într-o fabrică de mâncare pentru câini, a fost spălător de vase, şofer de camion şi funcţionar de poştă. A publicat prima povestire la douăzeci şi patru de ani, iar în 1960 a debutat cu un volum de versuri. Cu timpul, valoarea operei sale a început să fie recunoscută, iar în 1969 Bukowski a semnat un contract de exclusivitate cu Black Sparrow Press, ceea ce i-a permis să renunţe la slujba lui din acel moment şi să se dedice exclusiv scrisului. Autor prolific, a publicat numeroase volume de poezie, antologii de povestiri şi romane, devenind unul dintre cei mai citiţi scriitori americani contemporani. La Editura Polirom au apărut până în prezent romanele Femei (2003, 2009, 2012, 2016), De duzină (2003, 2019), Factotum (2004, 2018), Poşta (2004, 2017), Hollywood (2012, 2017), Şuncă pe pâine (2011, 2015, 2018), volumele de povestiri Dragoste la 17,50 $ (2016, 2019), Muzică de belele (2018), Cea mai frumoasă femeie din oraş şi alte povestiri (2023) şi antologia de poezie Dragostea e un câine venit din iad (2007). În 2021 a fost publicat volumul Despre băutură, antologie care reuneşte unele dintre cele mai reuşite fragmente literare scrise de el pe această temă, iar în 2022, Căpitanul e dus cu pluta şi marinarii au fugit cu vasul, volum ce cuprinde însemnări din jurnalele ţinute de scriitor în ultimii ani de viaţă. Charles Bukowski a murit în 1994 în San Pedro, California.

 



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.