Copilăria
Copilăria
Copilăria
Copilăria
Copilăria
Copilăria
Copilăria
Copilăria
Copilăria
Copilăria
Copilăria
Copilăria
Copilăria
Copilăria
Copilăria
Copilăria
Copilăria
Copilăria
Copilăria
Copilăria
ISBN
978-973-46-3888-8
An apariție
2013
Lună apariție
10
Număr pagini
264
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
TOP 10+
Domenii

Copilăria

(ediţie de buzunar)

Autori: Maxim Gorki
19,95 lei

Vezi eBook
 
Traducere din limba rusa de Cezar Petrescu Romanul lui Maxim Gorki este imaginea stratificata a lumii adolescentei, vazuta prin ochii lui Aliosa. Ramas inca de mic fara tata, el este luat in grija de bunici si crescut intr-un mediu pestrit, uneori lipsit de orice urma de umanitate. Traieste neputincios instrainarea mamei si destramarea familiei, izbucnirile bunicului, dar uita de toate invatind sa citeasca si pierzindu-se nopti intregi in povestile spuse de bunica sa. De altfel, intregul roman, fie ca trece prin situatii imposibile, prin simple amintiri sau descrieri de natura, are in fundal prezenta, discreta sau mai pronuntata, a povestii.
An apariție
2013
Lună apariție
10
Număr pagini
264
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Maxim Gorki (1868-1936) s-a născut la Nijni Novgorod într-o familie săracă. Autodidact, îşi continuă formarea pentru cărţile de mai tîrziu, ucenicind prin diverse ateliere sau lucrînd ca paznic de noapte. Devine jurnalist, iar în 1898 publică prima carte, Schiţe şi povestiri, volum care îl lansează ca scriitor social. Printre principalele lui scrieri se numără: Schiţe şi povestiri (1898), piesele de teatru Azilul de noapte (1902), Copiii soarelui (1905), Barbarii (1905) şi romanele Mama (1907) şi O spovedanie (1908). Mare parte din opera lui Maxim Gorki este alcătuită din povestiri autobiografice, note de jurnal, eseuri şi amintiri despre lumea politică şi artistică în care a trăit.Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.