Performanța școlară
Performanța școlară
Performanța școlară
Performanța școlară
Performanța școlară
Performanța școlară
Performanța școlară
Performanța școlară
Performanța școlară
Performanța școlară
Performanța școlară
Performanța școlară
Performanța școlară
Performanța școlară
Performanța școlară
Performanța școlară
Performanța școlară
Performanța școlară
Performanța școlară
Performanța școlară
Performanța școlară
Performanța școlară
Performanța școlară
Performanța școlară
Performanța școlară
Performanța școlară
ISBN ePub

978-973-46-4070-6

ISBN PDF

978-973-46-4071-3

An apariție

2013

Tip ediție
eBook
Format
ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
Colecție
ȘTIINȚELE EDUCAȚIEI > Structuri, conținuturi, tehnici
Domenii

Performanța școlară

Autori: Simona Butnaru , Loredana R. Diaconu-Gherasim
16.18 lei
Pentru descărcarea cărților, plata se face on-line către partenerii noștri, în regim securizat. Detaliile privind modalitatea de descărcare le puteti afla de pe pagina web a librăriei virtuale spre care veți fi direcționat. La finalul cumpărăturilor, puteți reveni pe site-ul editurii Polirom. Vă mulțumim!
Vă rugăm să alegeți formatul dorit de la partenerii noștri (ePub sau PDF cu Adobe DRM, formatul mobi pentru Kindle nu este disponibil):

Cărțile noastre digitale pot fi descărcate și de pe următoarele librării on-line:
Vezi varianta tiparita
 
Cum pot fi ajutati elevii sa-si optimizeze performantele scolare? Exista diferente culturale in ceea ce priveste practicile educationale aplicate in familie si efectele lor asupra invatarii? Cum pot fi evitate starile afective negative si cum pot fi stimulate starile pozitive asociate invatarii? Volumul raspunde la aceste intrebari, prezentind tendintele de evolutie a performantei scolare, abordarea ecologica a succesului scolar, precum si rolul suportului scolar si familial in determinarea performantelor scolare. Pe linga rezultatele cercetarilor contemporane privind rolul orientarii motivationale asupra performantei scolare, sint expuse cercetari originale recente realizate la nivelul populatiei scolare romanesti si strategii educationale ameliorative. Valoarea metodologica si didactica recomanda volumul atit profesorilor si studentilor de la facultatile de psihologie si stiinte ale educatiei, cit si cadrelor didactice din invatamintul preuniversitar, consilierilor scolari si specialistilor in politici educationale.
An apariție
2013
Lună apariție
10
Număr pagini
280
Tip ediție
broșată
Format
135x200
Fără comentarii
Modele teoretice ale analizei determinantilor rezultatelor scolare in adolescenta • Cercetari anterioare privind rolul factorilor individuali si contextuali in determinarea performantei scolare • Cercetari romanesti asupra determinantilor individuali si contextuali ai rezultatelor scolare ale adolescentilor • Interpretarea efectelor determinantilor individuali si contextuali asupra rezultatelor scolare in context romanesc • Implicatii educationale ale rezultatelor si directii viitoare de cercetare


Despre autori


SIMONA BUTNARU este conferentiar in cadrul Departamentului de Stiinte ale Educatiei al Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. A obtinut titlul de doctor cu teza Principii si strategii de structurare a unui curriculum scolar intercultural. A scris lucrari in domeniul pedagogiei interculturale, dezvoltarii curriculare si formarii formatorilor. Domeniile sale de interes includ pedagogia generala, pedagogia interculturala, consilierea educationala si orientarea vocationala. Activitatea sa de cercetare din ultimii ani s﷓a concentrat asupra efectelor unor factori contextuali din mediul familiei si al scolii in interactiune cu factori individuali nonintelectuali asupra rezultatelor invatarii in adolescenta.


Loredana R. Diaconu-Gherasim este profesor doctor în cadrul Facultății de Psihologie şi Științe ale Educaţiei, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, unde predă cursuri din aria metodologiei cercetării și psihologia rezilienţei. Interesele sale de cercetare vizează relaţia dintre caracteristicile familiei şi adaptarea socială şi emoţională a adolescenților, precum şi modul în care credinţele motivaţionale, în combinație cu alți factori de risc şi protecție, pot prezice adaptarea şcolară. A publicat în calitate de autor şi coautor volumele Neajutorare învăţată – concept şi aplicaţii (autor, Editura Universităţii Alexandru Ioan Cuza, 2009) şi Determinanţi individuali şi contextuali în adolescenţă (coautor, Editura Polirom, 2013), dar şi mai multe capitole de carte la edituri naţionale şi internaţionale. A publicat numeroase articole în reviste internaţionale, cum ar fi Journal of Happiness Studies, Journal of Research on Adolescence sau Current Psychology.

 



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.