Introducere în teoria educației
ISBN
973-681-099-2
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
176
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
COLLEGIUM > Științele educației
Domenii

Introducere în teoria educației

Autori: Mariana Momanu
INDISPONIBIL
12,04 lei

 
Prefata de Constantin Cucos

Studiul aduce o clarificare conceptuala si de distinctie a nivelurilor de abordare teoretica a educatiei. Sint identificate si comentate confuziile, ambiguitatile, dar si citeva dintre cele mai intilnite prejudecati cu care se confrunta pedagogia si pedagogii. Urmatorul pas il constituie analiza statutului epistemologic al teoriei educatiei. Cel mai important element de noutate consta in sistematizarea paradigmelor si a teoriilor educatiei pentru fiecare dintre componentele prezentate. Aria de adresabilitate a lucrarii este larga si cuprinde, in principal, studentii sectiei de pedagogie/stiintele educatiei si ai colegiilor universitare de institutori, invatatorii si profesorii, indeosebi profesorii de pedagogie si profesorii diriginti.
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
176
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
Pedagogia intre prejudecati si intentii • Statutul semantic al conceptului de „teorie a educatiei” • Educatia intelectuala • Educatia morala • Educatia religioasa • Educatia estetica • Educatia fizica • Educatia sexuala • Educatia tehnologica • O noua problematica pentru teoria educatiei: „noile educatii” • Nationalism sau integrare? O analiza pedagogica a unei alternative politice


Despre autori


Mariana Momanu,conferentiar universitar doctor la Departamentul de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea „Al.I. Cuza”, Iasi. A urmat stagii de cercetare si documentare in Franta, Elvetia si Anglia. Domenii de competenta: teoria educatiei, pedagogie contemporana, istoria pedagogiei, parteneriat educational, alternative educationale. A publicat numeroase studii si articole in reviste de specialitate sau volume colective, printre care: „Universitatea «Al.I. Cuza» in anii sovietizarii invatamintului rominesc”, in Gh. Iacob (coord.), Universitatea din Iasi. De la modelul francez la sistemul Bologna (2007), „Educatia pentru drepturile omului – un demers intercultural”, in T. Cozma (coord.), O noua provocare pentru educatie: interculturalitatea (2001),„The education of Roma children in Romania: description, difficulties,solutions”, Intercultural Education, vol. 11, nr. 3 (coautor, 2000),„Aspecte conflictuale ale situatiei pedagogice”, in A. Neculau, A.Stoica‑Constantin (coord.),Conflictul si rezolvarea lui. Perspective multidisciplinare(1998),„Formare si indoctrinare in invatamintul superior”, in A. Neculau (coord.), Cimpul universitar si actorii sai (coautor, 1997), Psihopedagogie pentru examenele de definitivare si grade didactice (coautor, 1998), Educatie si ideologie. O analiza pedagogica a sistemului totalitar comunist (2005), Introducere in teoria educatiei (2002).



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.