Dicționar de sociologie
ISBN
973-683-054-3
An apariție
1998
Lună apariție
12
Număr pagini
256
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
COLLEGIUM > Sociologie
Domenii

Dicționar de sociologie

Autori: Gilles Ferreol
INDISPONIBIL
19,95 lei

 

Traducere de Lia Decei si Radu Garmacea.

Prefata de Septimiu Chelcea si Adrian Neculau

Conceput intr-o perspectiva didactica, acest instrument de lucru se adreseaza atit studentilor in stiinte umaniste (psihologie, sociologie, politologie, filosofie, istorie etc.), cit si celor care, nefiind specialisti, intentioneaza o initiere in domeniu si o desavirsire a culturii lor generale. Cele aproximativ 500 de intrari, in ordine alfabetica (definitii, vocabular de baza, concepte fundamentale, curente de gindire, instrumente de analiza, tehnici de ancheta, relationari, referinte bibliografice, precursori, fondatori, teorii celebre) formeaza un ansamblu unitar, asigura o perspectiva plurala, deschisa interdisciplinaritatii. Definind terminologia circumscrisa stiintei lor, autorii definesc, de fapt, chiar sociologia.

An apariție
1998
Lună apariție
12
Număr pagini
256
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii


Despre autori


Gilles Ferreol este profesor de stiinte sociale si de sociologie la Universitatea din Poitiers, unde asigura conducerea IPRESCO, si la Scoala Militara din Saint-Cyr Coetquidan. Dintre publicatii semnalam: Histoire de la pensee sociologique (Armand Colin, 1994), Vocabulaire de la sociologie (PUF, 1995); Integration, lien social et citoyennete (Presses Universitaires du Septentrion, 1998). La Editura Polirom au aparut: Minoritari, marginali, exclusi (coord., 1997), Psihosociologia schimbarii (coord., 1998), Metode si tehnici de exprimare scrisa si orala (in colab. cu Noel Flageul, 1998, 2007), Dictionar de sociologie (coord., 1998), Identitatea, cetatenia si legaturile sociale (coord., 1998), Adolescentii si toxicomania (coord., 2000), Aspecte psihosociale ale saraciei (coord., 2000), Dictionarul Uniunii Europene (coord., 2001), Violenta. Aspecte psihosociale (coord., 2003), Dictionarul alteritatii si al relatiilor interculturale (coord., 2005).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.