Modernitate și modernizare socială
ISBN
973-683-851-X
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
192
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
SOCIOLOGIE. ANTROPOLOGIE
Domenii

Modernitate și modernizare socială

Autori: Andrei Roth
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
Volumul profesorului Andrei Roth analizeaza diferitele faze prin care a trecut omenirea pe plan politico-social si cultural. In cadrul creat, un loc aparte il are evolutia societatii romanesti, al carei drum spre postindustrializare a fost intrerupt de doua tranzitii anevoioase: mai intii, cea de la mijlocul secolului trecut – dinspre capitalism spre comunism, apoi, cea pe care o traim acum, una reparatorie, dinspre economia centralizata spre una de piata, dinspre socialism spre capitalism. Pentru aceste tranzitii, tara noastra a avut de fiecare data nevoie de cite un model. Asupra celui de-al doilea model, cel occidental, pe care il urmam in prezent, s-a oprit autorul, analizind mecanismele tranzitiei spre postindustrialis-mul in care se afla societatile dezvoltate ale omenirii.
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
192
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
Societatea agrara, traditionala • Societatea moderna, industriala • Societatea postmoderna, postindustriala • Integrarea europeana • Prognoze si asteptari • Dupa 11 septembrie 2001


Despre autori


Andrei Roth (n. 1927, Timisoara) este licentiat in filosofie; profesor consultant la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca. Volume publicate (selectiv): „Axiologie si etica” (Editura Stiintifica, Bucuresti, 1968), „Spre o sociologie a sociologiei” (Editura Dacia, Cluj-Napoca, 1975), „Omul creativ” (Editura Politica, Bucuresti, 1978), „Individ si societate” (Editura Politica, Bucuresti, 1986), „Nationalism sau democratism” (Editura Pro Europa, Tirgu-Mures, 1999).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.