Apa neagră
Apa neagră
Apa neagră
Apa neagră
Apa neagră
Apa neagră
Apa neagră
Apa neagră
Apa neagră
Apa neagră
Apa neagră
Apa neagră
Apa neagră
Apa neagră
Apa neagră
Apa neagră
Apa neagră
Apa neagră
Apa neagră
Apa neagră
ISBN
978-973-46-2437-9
An apariție
2011
Lună apariție
0
Număr pagini
176
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Proză XXI
Domenii

Apa neagră

Autori: Joyce Carol Oates
 
Traducere din limba engleza de Cristina Ilie
 
O poveste care interpreteaza fictional istoria scandalului de la Chappaquiddick, in care a fost implicat Ted Kennedy, o intimplare despre care se spune ca ar fi ingropat definitiv optiunea acestuia de a deveni presedinte.
 
Inspirat de controversatul accident de masina al lui Ted Kennedy, romanul Apa neagra introduce brutal cititorul in atmosfera unei Americi dinamice, intens politizate, asa cum este ea vazuta de o fata idealista, educata, ambitioasa, dar timida si nesigura. Ca intr-un traseu de roller-coaster, cu susurul amenintator al apei negre in fundal, Kelly Kelleher isi traverseaza mental, ca intr-un sir de instantanee, prezentul si trecutul, viata si moartea. Stari si sentimente contradictorii se succed si se amesteca halucinant. Frustrari, anxietati, sperante, iluzii si dezamagiri sint, rind pe rind, tolerate, traite la intensitate maxima sau disecate la rece, odata cu deconstructia unei societati bazate pe o aparenta siguranta si onestitate, sustinuta de parinti grijulii si supravegheata de barbati puternici, cu conduita impecabila, condusi de inalte idealuri democratice.
 
„Un roman obsedant, care invoca o America impotmolita in propria ei apa neagra – sex, putere si cinism.” (USA Today)
 
„Prin rescrierea Baladei din Chappaquiddick, Joyce Carol Oates a oferit unei istorii pe care in parte o stim, in parte am putea doar sa o ghicim, o universalitate de netagaduit.” (Los Angeles Times)
 
„Un senator al Statelor Unite inspirat din figura lui Edward Kennedy, o tinara invitata sa-l insoteasca, o petrecere si un accident stupid, cu masina derapata in riu: cu intriga sa, ce surprinde printr-o stranie familiaritate, Apa neagra devine o poveste halucinanta.” (Publishers Weekly)
An apariție
2011
Lună apariție
0
Număr pagini
176
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Joyce Carol Oates este una dintre cele mai acla­mate si traduse scriitoare americane ale momentului, cunoscuta pentru romane ca We Were the Mulvaneys, Blonde si Black Water. S‑a nascut in Lockport, statul New York, in 1938 si a inceput sa scrie la 14 ani, deve­nind faimoasa pentru talentul ei prolific si versatil, abordind genuri foarte diferite – romane, povestiri, eseistica, dramaturgie, memorii si poezie –, precum si pentru stilul dens si eliptic, ce exploreaza adesea aspec­tele cele mai intunecate ale conditiei umane. I s‑au decernat numeroase premii, printre care se numara National Book Award, pentru romanul them, precum si PEN/Malamud Award, pentru volumele sale de poves­tiri. Din 1978 e membra a Academiei Americane. La Editura Polirom i‑au mai fost traduse romanele: Violul. O poveste de dragoste (2011), Mindra fecioara (2011) si Apa neagra (2011).



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.