Procesul civilizării (2 vol.)
ISBN
973-683-646-0
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
320
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Colecție
PLURAL
Domenii

Procesul civilizării (2 vol.)

Autori: Norbert Elias
INDISPONIBIL
34,58 lei

 
Traducere de Monica-Maria Aldea
Cea mai faimoasa lucrare a lui Elias reprezinta un tratat-sinteza a istoriei Europei post-medievale din perspectiva socio-psihologica. Dimensiunea diacronica ordoneaza informatia, oferind scenariul cvasi-complet – inclusiv cu imagini din culisele istoriei – al evolutiei individului si colectivitatilor umane, dind explicatii despre cum s-a nascut statul modern si despre procesul prin care acesta a provocat schimbari in obiceiurile cotidiene ale cetatenilor moderni. In general, explicatiile pentru nasterea statului modern porneau de la economie (Marx, Polanyi, Moore, North & Thomas), si nu de la eticheta, maniere sau obiceiuri sociale, drept concepte-cheie, asa cum se intimpla in „Procesul civilizarii”. Astfel, Editura Polirom publica o lucrare de referinta pentru toate domeniile umaniste: sociologie, psihologie, antropologie, stiinte politice, filosofie, istorie, istoria ideilor si mentalitatilor.
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
320
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Fără comentarii
Sociogeneza conceptelor de „civilizatie” si „cultura” • Sociogeneza perechii antitetice Kultur si Zivilisation in Germania • Sociogeneza conceptului de „civilisation” in Franta • „Civilizarea” ca modificare specifica a conduitei umane • Formele medievale de comportament in societate • Problema modificarii conduitei in Renastere • Transformari ale atitudinii fata de necesitatile naturale • Transformari ale atitudinii fata de relatiile dintre sexe • Despre transformarea agresivitatii • Sociogeneza civilizatiei occidentale • Mecanismele feudalizarii • Sociogeneza statului • Schita unei teorii a civilizarii


Despre autori


Norbert Elias (1897-1990), renumit sociolog german, care s-a refugiat de Hitler si a trait 40 de ani in Anglia. Scrierile sale depasesc aria de interes a sociologiei ca stiinta, adresindu-se unui public extrem de larg. De acelasi autor: ”The Established and the Outsiders” (1965), ”The Society of Individuals” (1969), „Studien über den Deutschen” (1987).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.