Inventarea științelor moderne
ISBN
973-683-550-2
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
184
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Colecție
PLURAL
Domenii

Inventarea științelor moderne

Autori: Isabelle Stengers
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
Secolul XX e caracterizat, printre altele, si de o puternica tendinta de reanalizare a tuturor notiunilor, conceptelor, ideilor despre fiecare lucru in parte. Isabelle Stengers pune sub lupa insasi modul de a fi al stiintelor moderne in raport cu societatea, marcind „o neliniste” a cercetatorilor din diverse domenii, care nu-si mai gasesc repere de autoevaluare. Sint puse in discutie normele de autonomie si obiectivitate, pentru a se ajunge la o necesara distinctie intre gindirea proprie oamenilor de stiinta si gindirea comuna membrilor unei societati. Traducere de Claudiu Constantinescu.
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
184
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Fără comentarii
Stiintele si interpretii lor • Stiinta si non-stiinta • Forta istoriei • Ironie sau umor? • Stiinta sub semnul evenimentului • A face istorie • O lume disponibila? • Subiectul si obiectul • Evolutii


Despre autori


Isabelle Stengers este profesor asociat la Universitatea din Bruxelles, doctor in filosofia stiintelor. De acelasi autor: „La Nouvelle alliance", Gallimard, 1979; „Entre le temps et l'eternite" (in colaborare cu I. Prigogine), Fayard, 1988; „D'une science a l'autre. Les concepts nomades", Le Seuil, 1988; „Cosmopolitiques" (vol. I-VII), La Decouverte, 1996-1997; „Histoire de la chimie" (in colaborare cu Bernadette Bensaude), La decouverte, 1993; „Drogues, le defi hollandais" (in colaborare cu O. Ralet), Editions des laboratoires Delogrange, 1991.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.