Omul romantic
ISBN
973-683-543-x
An apariție
2000
Lună apariție
12
Număr pagini
304
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Colecție
PLURAL
Domenii
Istorie > Europa
        >> Europa de Vest

Omul romantic

Autori: François Furet
 

Traducere coordonata de Giuliano Sfichi.

Sfisiat intre mesianism si reforma politica, omul romantic trebuie sa faca fata propriilor sperante afirmate in principal prin revolutiile anilor 1830 si 1848 esuate in deznadejde si arta. Cele opt portrete reunite in volum (burghezul, femeia, medicul, muncitorul, dascalul, preotul, intelectualul, revolutionarul), care poarta semnatura unor cercetatori de prestigiu si beneficiaza de indrumarea profesorului François Furet, se intregesc unul pe altul, reconstituind imaginea unei lumi fascinante.

An apariție
2000
Lună apariție
12
Număr pagini
304
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Fără comentarii

Burghezul • Muncitorul • Femeia • Dascalul • Medicul • Preotul • Intelectualul • RevolutionarulDespre autori


Francois Furet (1927-1997). Istoric francez, specialist in epoca moderna (secolele al XVIII-lea si al XIX-lea) si, in particular, in problemele Revolutiei franceze. De acelasi autor: La Revolution française (Hachette, 1965); Lire et ecrire, l’alphabetisation des Français de Calvin à Jules Ferry (Minuit, 1977); Penser la Revolution française (Gallimard, 1978); L’Atelier de l’histoire (Flammarion, 1982); La Revolution française (Hachette, 1990); Le Passe d’une illusion. Essai sur l’idee communiste au XXe siecle (Laffont et Calmann-Levy, 1995). La Editura Polirom au fost traduse Revolutia in dezbatere si Omul romantic.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.