Puterea și cultura. O istorie a cenzurii
ISBN
973-683-231-7
An apariție
1999
Lună apariție
12
Număr pagini
216
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Colecție
COLLEGIUM > Media
Domenii

Puterea și cultura. O istorie a cenzurii

Autori: Marian Petcu
INDISPONIBIL
4,33 lei

 
Cartea lui Marian Petcu prezinta, din perspectiva istorica si culturala, traseul si formele pe care le-a luat cenzura, ca atribut al Puterii, fie ea religioasa, politica sau militara. Ipostazele acestei conditionari sint urmarite in Anglia, Franta, Germania, Austria, Italia, SUA, Rusia, dar si in Romania, incepind cu 1646 si pina in zilele noastre.
An apariție
1999
Lună apariție
12
Număr pagini
216
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Fără comentarii
Cenzori, cenzuri, cenzurati • Ipostaze ale cenzurii • Regimul cenzurii `n Romania


Despre autori


Marian Petcu, licentiat in jurnalism, doctor in sociologie, este conferentiar la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii Bucuresti. A fondat si condus revistele stiintifice Jurnalism & Comunicare, Revista Romana de Istorie a Presei, Studii si Cercetari de Istorie a Presei. Lucrari de specialitate: 10 teme de istorie a jurnalis­mului (2012); Jurnalist in Romania – istoria unei profesii (2005), Cenzura in spatiul cultural romanesc (coord., 2005), O istorie ilustrata a publicitatii romanesti (2002), Sociologia mass‑media (2002), Tipologia presei romanesti (2000). La Editura Polirom a mai publicat Puterea si cultura. O istorie a cenzurii (1999) si Istoria jurnalismului si a publicitatii in Romania (2007).Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.