Noi despre ceilalți
ISBN
973-683-194-9
An apariție
1999
Lună apariție
12
Număr pagini
264
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Colecție
COLLEGIUM > Litere
Domenii

Noi despre ceilalți

Fals tratat de imagologie

Autori: Dan Horia Mazilu
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
In „Noi despre ceilalti”, realizind o incursiune in textele fundamentale ale literaturii romane vechi, Dan Horia Mazilu culege datele unui dosar revelator pentru modul in care romanii descopera si accepta alteritatea. Fara a fi riguroasa la modul istoric, cartea, adunind frinturi de imagini, afirma o ordine interioara data de aceasta unica intentie in jurul careia se elaboreaza constructiile. Miza este dubla: discursul despre ceilalti se converteste, la o lectura intoarsa, in discurs despre sine.
An apariție
1999
Lună apariție
12
Număr pagini
264
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Fără comentarii
Corpusul de texte • „Lumile” unde traiesc „ceilalti” • Strainii vazuti la ei acasa • Un semn (capital) al „diferentei”: „Legea” • Strainii vazuti la noi acasa • Aderenta la starea de civilitate


Despre autori


Dan Horia Mazilu (1943-2008), profesor universitar, doctor in filologie, membru corespondent al Academiei Romane, director general al Bibliotecii Academiei Romane, membru al Uniunii Scriitorilor. Dintre lucrarile sale, amintim: Cronicari munteni (1978); Proza oratorica in literatura romana veche (2 vol., 1986-1987); Recitind literatura romana veche (1998; Premiul Academiei Romane); Noi despre ceilalti. Fals tratat de imagologie (Polirom, 1999); O istorie a blestemului (Polirom, 2001; Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti); Voievodul dincolo de sala tronului (Polirom, 2003); Studii de literatura romana veche (2005), Lege si faradelege in lumea romaneasca veche (Polirom, 2006) si Vaduvele sau despre istorie la feminin (Polirom, 2008).Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.