Scurtă istorie a lingvisticii
ISBN
973-681-086-0
An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
344
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Colecție
COLLEGIUM > Litere
Domenii

Scurtă istorie a lingvisticii

Autori: R.H. Robins
INDISPONIBIL
18,78 lei

 
Traducere de Mihaela Leat si Dana Ligia Ilin. Cele patru editii englezesti ale volumului dovedesc importanta unui studiu de o asemenea factura, care ofera o imagine cuprinzatoare asupra istoriei ligvisticii, cu origini ce pornesc de acum 2500 de ani. Cartea examineaza dezvoltarea independenta a lingvisticii ca stiinta, in diferite zone – China, Islam, India – care vor avea un deosebit impact asupra cercetarilor lingvisticii europene si americane de la sfirsitul secolului al XVIII-lea. Sectiunea dedicata secolului XX vine cu distinctii teoretice de nuanta asupra unor teorii adesea controversate, greu de urmarit fara ajutorul unui lingvist cu experienta, care sintetizeaza si da coerenta unei istorii divergente. Astfel, avem de-a face cu o carte de nelipsit pentru orice student de la Filologie. „... Cea mai inteligenta perspectiva asupra istoriei lingvisticii” (Revista LINGUISTICS)
An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
344
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Fără comentarii


Despre autori


R.H. Robins este profesor de lingvistica generala la Universitatea din Londra.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.