Dicționar spaniol-român de expresii...
ISBN
973-683-965-6
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
480
Tip ediție
broșată
Format
130x190
Colecție
LIMBI STRĂINE
Domenii

Dicționar spaniol-român de expresii și locuțiuni

Autori: Rafael Pisot , Loreta Mahalu , Constantin Teodorovici
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
Volumul este o selectie de unitati frazeologice, pornind de la diferite dictionare de specialitate. Sint prezentate echivalentele de sens intre limba romana si cea spaniola, alegind expresiile de maxima circulatie.
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
480
Tip ediție
broșată
Format
130x190
Fără comentarii
Expresii si locutiuni: nominale, verbale, adverbiale, adjectivale, conjunctionale, pronominale • Unitati frazeologice • „Falsi prieteni” frazeologici • Polisemia nucleelor lexicale • Echivalente semantice


Despre autori


Rafael Pisot, doctor in filologie la Universitatea din Salamanca; master in Metodologia limbii spaniole la aceeasi universitate. A publicat diverse articole in reviste spaniole de specialitate, precum si antologia Anei Blandiana, Cosecha de angeles. La Polirom a publicat, in colaborare, Dictionar spaniol-roman de expresii si locutiuni (2002) si Dictionar roman-spaniol de expresii si locutiuni (2005). In prezent este profesor la Institutul Cervantes din Bucuresti.


Loreta Mahalu este profesor de limba romana si limba spaniola; coordonator (profesor mentor) al practicii pedagogice. A publicat la Polirom „Dictionar spaniol-roman de expresii si locutiuni” (in colaborare, 2002).


Constantin Teodorovici este cercetator la Institutul de Filologie Romana „A. Philippide” al Academiei Romane, filiala Iasi. Este coautor al urmatoarelor lucrari: Dictionarul literaturii romane de la origini pina la 1900 (Editura Academiei, Bucuresti, 1979), Dictionar enciclopedic ilustrat (Editura Cartier, Chisinau, 1999), Dictionarul general al literaturii romane (lucrare aflata in planul Academiei Romane, din care au aparut primele patru volume). De asemenea, a publicat numeroase articole de specialitate in Anuarul Institutului de Filologie Romana „A. Philippide” si a ingrijit (in colaborare) si postfatat volumul G. Calinescu, Mihai Eminescu. Studii si articole (Junimea, Iasi, 1979). La Editura Polirom a publicat, in colaborare, Dictionar spaniol-roman de expresii si locutiuni (2002) si Dictionar roman-spaniol de expresii si locutiuni (2005).