Dicționar englez-român de colocații...
ISBN
973-683-530-8
An apariție
2000
Lună apariție
12
Număr pagini
432
Tip ediție
broșată
Format
115x165
Colecție
LIMBI STRĂINE
Domenii

Dicționar englez-român de colocații verbale

Autori: Hortensia Pârlog , Maria Teleaga
INDISPONIBIL
10,50 lei

 
Colocatiile sunt combinatii de cuvinte tipice si folosite in mod repetat. Traducerea lor din limba engleza in romana creeaza probleme datorate deosebirilor lexicale si gramaticale dintre cele doua limbi. Foarte multe greseli, erori de exprimare sau de traducere, chiar non-sensuri, pleaca de la necunoasterea combinatiilor specifice limbii engleze. Dictionarele de colocatii devin astfel instrumente de lucru obligatorii pentru traducatori, profesori, studenti, elevi.
An apariție
2000
Lună apariție
12
Număr pagini
432
Tip ediție
broșată
Format
115x165
Fără comentarii


Despre autori


Hortensia Parlog este absolventa a sectiei de engleza - romana a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj, doctor in filologie al Institutului de cercetari etnologice si dialectologice, Bucuresti. A beneficiat de specializari in Marea Britanie, la Universitatile din Reading, Londra, Durham si Cambridge. A publicat studii in domeniul foneticii limbii engleze, sintaxei, lexicologiei, pragmaticii. Mentionam aici volumele The Sounds of English and Romanian (coautori Dumitru Chitoran si James Augerot), Bucuresti, Editura Universitatii, 1984; Ghid de pronuntie a limbii engleze (co-autor Dumitru Chitoran), Bucuresti, Editura Stiintifica si Enciclopedica, 1989; The English Noun Phrase, Timisoara, Editura Hestia, 1995; The Sound of Sounds, Timisoara, Editura Hestia, 1995; English Phonetics and Phonology, Bucuresti, Editura ALL, 1997; Dictionar de colocatii nominale (coautor Maria Teleaga), Timisoara, Editura Mirton, 1999. Este redactor al revistelor British and American Studies si Studii de limbi si literaturi moderne. A tinut prelegeri la Universitatile din Debrecen, Dresda, Munchen, Udine si Trieste. Coordonator, impreuna cu Maria Teleaga, al Dictionarului englez-roman de colocatii verbale (Editura Polirom, 2000).


Cadru didactic la Catedra de limba si literatura engleza a Facultatii de Litere de la Universitatea de Vest, Timisoara.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.