Declaraţia drepturilor omului şi ale...
ISBN
973-681-016-X
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
656
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
IDEEA EUROPEANĂ
Domenii

Declaraţia drepturilor omului şi ale cetăţeanului

Autori: Stephane Rials
 

Traducere de Nadia Farcas, Ciprian Dumea, Mirela Mircea.

Considerind „Declaratia drepturilor omului si cetateanului” ca fiind unul dintre evenimentele fondatoare ale Frantei moderne, autorul incearca sa-i gaseasca sursele in evolutia istorica si filosofica a Frantei, a Europei, dar si a Statelor Unite ale Americii. Lucrarea este structurata in trei mari sectiuni, un prim capitol studiind contextul istoric si evolutia sa inspre Revolutie, al doilea prezentind premisele filosofice ale nasterii dreptului natural modern, iar cel de-al treilea, Dosarul, reunind o vasta culegere de texte pregatitoare ale „Declaratiei”, nu doar caiete de doleante si proiecte provenind, geografic si social, din cele mai variate locuri, ci si texte importante din afara Frantei care au influentat evolutia gindirii iluministilor francezi, de la „Magna Charta” la „Declaratia de Independenta” a fostelor colonii britanice.

An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
656
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Stephane Rials este profesor la Facultatea de Drept a Universitatii de Drept, Economie si Stiinte Sociale din Paris (Paris II – Pantheon-Assas).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.