Războiul Rece
Războiul Rece
Războiul Rece
Războiul Rece
Războiul Rece
Războiul Rece
Războiul Rece
Războiul Rece
Războiul Rece
Războiul Rece
Războiul Rece
Războiul Rece
Războiul Rece
Războiul Rece
Războiul Rece
Războiul Rece
Războiul Rece
Războiul Rece
Războiul Rece
Războiul Rece
Războiul Rece
Războiul Rece
ISBN
978-973-46-8300-0
An apariție
2021
Lună apariție
5
Număr pagini
312
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
HISTORIA
Domenii

Războiul Rece

Înțelegerile, spionii, minciunile, adevărul

Autori: John Lewis Gaddis
55,00 lei

Vezi eBook
 

Traducere de Diana Ţuţuianu

După încheierea, în 1945, a celui de-al Doilea Război Mondial, a început o nouă confruntare, de o natură şi o amploare fără precedent, pe care George Orwell o va numi Războiul Rece: din 1947 pînă la căderea Zidului Berlinului (1989) şi apoi a Uniunii Sovietice (1991), lumea va trăi sub ameninţarea unui conflict nuclear. Cercetînd o serie de arhive deschise de curînd şi apelînd la numeroase mărturii şi volume de memorii, John Lewis Gaddis analizează în profunzime desfăşurarea, dar şi cauzele declanşării unor evenimente care au marcat a doua jumătate a secolului XX. Într-o sinteză remarcabilă, Gaddis readuce la viaţă toate episoadele importante ale unei epoci care, mai mult decît oricare alta, a modelat configuraţia geopolitică a lumii de azi, cum ar fi blocada Berlinului, cursa înarmării nucleare, Războiul din Coreea, criza Canalului Suez, reprimarea revoltei maghiare, construirea Zidului Berlinului, Războiul din Vietnam, criza rachetelor din Cuba sau zdrobirea „primăverii de la Praga”. Războiul Rece este povestea unui şir neîntrerupt de situaţii de criză şi subterfugii, negocieri şi minciuni, tirani şi lupte pentru putere – dar şi a unor oameni obişnuiţi care au schimbat cursul istoriei.

An apariție
2021
Lună apariție
5
Număr pagini
312
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii


Despre autori


John Lewis Gaddis este profesor de istorie „Robert A. Lovett” la Yale University și directorul fondator al Brady‑Johnson Program in Grand Strategy. Dintre lucrările sale amintim The United States and the Origins of the Cold War: 1941-1947 (1972), Strategies of Containment: A Critical Appraisal of American National Security Policy during the Cold War (1982), The Landscape of History: How Historians Map the Past (2002), Surprise, Security and the American Experience (2004) și The Cold War: A New History (2005). The New York Times l-a numit „decanul istoricilor Războiului Rece”. A primit două distincții pentru activitatea sa didactică la Yale, iar în 2005 i s-a decernat medalia National Humanities. În 2012, studiul său George F. Kennan: An American Life a primit premiul Pulitzer pentru biografie.



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.