Istoria lumii
Istoria lumii
Istoria lumii
Istoria lumii
Istoria lumii
Istoria lumii
Istoria lumii
Istoria lumii
Istoria lumii
Istoria lumii
Istoria lumii
Istoria lumii
Istoria lumii
Istoria lumii
Istoria lumii
Istoria lumii
Istoria lumii
Istoria lumii
Istoria lumii
Istoria lumii
Istoria lumii
Istoria lumii
Istoria lumii
Istoria lumii
Istoria lumii
Istoria lumii
Istoria lumii
Istoria lumii
ISBN
978-973-46-3883-3
An apariție
2018
Lună apariție
5
Număr pagini
1056
Tip ediție
cartonată
Format
160x235
Colecție
HISTORIA
Domenii

Istoria lumii

Din preistorie pînă în prezent

Autori: J.M. Roberts , Odd Arne Westad
175,00 lei

Vezi eBook
 

Traducere de Cătălin Drăcşineanu

Bestseller internaţional ajuns la a şasea ediţie, Istoria lumii urmăreşte evoluţia omenirii de la apariţia primilor hominizi în savana africană pînă la Războiul Rece şi atacul terorist din 11 septembrie 2001. Pe lîngă marile civilizaţii şi figuri istorice sînt analizate perioadele de transformare, transferurile de influenţă şi putere şi progresele care au modelat lumea aşa cum o cunoaştem astăzi: apariţia scrisului şi a agriculturii, arta şi revoluţiile ştiinţifice. Rezultatul este o lucrare remarcabilă prin puterea de sinteză, o cronică universală a vieţii oamenilor obişnuiţi, dar şi a celor aflaţi la putere, care surprinde într-o manieră originală diversitatea existenţei umane.

„O lucrare excepţională. O istorie a lumii fără rival. Faptele pe care le povesteşte sînt uluitoare, iar judecăţile pe care le face sînt incontestabile.” (The Observer

„John Roberts a fost un istoric remarcabil, iar istoria lumii publicată de el este probabil cea mai bună dintre cele scrise în limba engleză. Cînd am citit-o prima dată, în adolescenţă, pe vremea cînd locuiam într-un oraş mic, am fost marcat de amploarea proiectului: Roberts nu doar prezintă istoria, ci o povesteşte; el trasează conturul general al dezvoltării omului fără a pierde din vedere marile poveşti care au contribuit la progresul umanităţii. Are talentul de a observa aspecte neaşteptate, abateri bruşte, chestiuni care necesită explicaţii deoarece nu se prea potrivesc cu ceea ce s-a întîmplat anterior. Crede cu tărie în capacitatea de schimbare şi transformare a omului, fără a face însă niciodată istoria teleologică, fără a crede niciodată că un aspect al istoriei noastre indică un singur rezultat posibil. Roberts înţelege complexitatea istoriei, dar şi nevoia de a o prezenta simplu, astfel încît un număr cît mai mare de oameni să aibă şansa de a reflecta asupra lucrurilor ce au creat lumea în care trăim astăzi.” (Odd Arne Westad)

An apariție
2018
Lună apariție
5
Număr pagini
1056
Tip ediție
cartonată
Format
160x235
Fără comentarii

Preistoria • Posibilitatea civilizaţiei • Mesopotamia antică • Egiptul antic • Intruşi şi invadatori • Grecii • Roma • India clasică • Islamul şi imperiile arabe • Bizanţul şi sfera sa de influenţă • Noul Orient Mijlociu şi construcţia Europei • Japonia • China dinastiei Qing şi India Marilor Moguli • Un nou tip de societate: începuturile Europei moderne • Hegemonia mondială a Europei • Perioada Primului Război Mondial • Moştenirea otomană şi teritoriile islamice din vest • Al Doilea Război Mondial • Decolonizarea şi Războiul Rece • Crizele şi destinderea • Istoria întregii lumi



Despre autori


J.M. Roberts (1928-2003) a studiat la Oxford. A predat la Merton College, Oxford, din 1953 pînă în 1979. Din 1979 pînă în 1985 a fost rector al Southampton University, iar din 1985 pînă în 1994, director al Merton College. Din 1967 pînă în 1976 a fost coeditor al The English Historical Review. A publicat Europe 1880-1945, The Mythology of the Secret Societies, The Paris Commune from the Right, The Age of Revolution and Improvement şi The French Revolution.În 1985 BBC2 a difuzat seria de 13 documentare istorice intitulată The Triumph of the West, pentru care Roberts a fost scenarist şi narator; în acelaşi an el a publicat cartea omonimă. A fost consilier istoric al serialului de succes People’s Century, produs de BBC. A mai publicat The Penguin History of Europe şi The Penguin History of the Twentieth Century.



Odd Arne Westad a studiat la Universitatea din Oslo şi la University of North Carolina din Chapel Hill. Din 1990 pînă în 1998 a fost director de cercetare la Institutul Nobel, iar din 1998 profesor de istorie universală la London School of Economics. A publicat 15 cărţi de istorie universală modernă şi contemporană, printre care The Global Cold War (2005), cîştigătoare a premiului Bancroft, şi Decisive Encounters (2003), o istorie clasică a războiului civil chinez. A fost coeditor general al The Cambridge History of the Cold War (3 vol., 2010). Cea mai recentă carte a sa este The Cold War: A World History (2017).



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.