Mituri și realități în Europa de Est
ISBN
973-681-171-9
An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
224
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
HISTORIA
Domenii
Istorie > Europa
        >> Europa de Est

Mituri și realități în Europa de Est

Autori: Walter Kolarz
 
Traducere de Oana Suditu. Cuvint inainte de Lucian Leustean. „Aceasta carte nu se doreste in nici un caz o istorie a popoarelor si statelor din Europa de Est si nici nu si-a propus sa ofere o imagine detaliata a evolutiilor lor recente. Ea are drept scop cercetarea ideilor din spatele evenimentelor, acele idei care conditioneaza actiunea politica. In privinta studiilor amanuntite despre popoarele est-europene, cititorul de limba engleza are la dispozitie numeroase lucrari de valoare, ca – de pilda – «History of the Romanians» si «History of the Czechs and Slovaks» ale lui Seton Watson, «History of Serbia» de W.V. Temperley, «Hungary and Her Successors» a lui C.A. Macartney si multe altele. Nici nu a stat in intentia mea sa pledez cauza unei natiuni (sau a unui grup de natiuni) in defavoarea alteia. Am scris aceasta carte in incercarea de a dezvalui publicului occidental o parte din pericolele ce se pot ivi in «Orientul Mijlociu» european.” (Walter Kolartz)
An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
224
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
„Orientul Mijlociu” european: amestecul nationalitatilor • Cum s-au dezvoltat popoarele • Mituri versus umanitate • Regatul ungar al Sfintului Stefan • „Polonia jagellonica” si vecinii ei • Polonia Piastilor • Boemia Mare • Nationalismul finlandez: ambitii si prejudecati • Imperiul daco-roman • De la Serbia Mare la Iugoslavia Mare • Al treilea „tarat” bulgar • Albania Mare • Grecia bizantina • Barierele trebuie distruse


Despre autori


De acelasi autor: „Das Regime Blum” (Zentralstelle fur das Bildungwesen der DSAP, Praga, 1937), „Stalin and Eternal Russia” (Lindsay and Drummond, Londra, 1944), „Russia and Her Colonies” (Praeger, New York, 1952), „How Russia is Ruled” (The Batchworth Press, Londra, 1953), „The Peoples of the Soviet Far East” (Praeger, New York, 1954), „Religion in the Soviet Union” (MacMillan, Londra, 1962), „Books on Communism: A Bibliography” (Ampersand, Londra, 1963), „Communism and Colonialism” (ed. George Gretton, cu o introducere de Edward Cranshaw, St. Martin’s Press, New York, 1964).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.