Rusoaica
Rusoaica
Rusoaica
Rusoaica
Rusoaica
Rusoaica
Rusoaica
Rusoaica
Rusoaica
Rusoaica
Rusoaica
Rusoaica
Rusoaica
Rusoaica
Rusoaica
Rusoaica
Rusoaica
Rusoaica
ISBN
973-681-825-X
An apariție
2004
Lună apariție
12
Număr pagini
360
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
FICTION CANON
Domenii

Rusoaica

Autori: Gib I. Mihăescu
 

Postfata de Al. Andriescu
Rusoaica este capodopera lui Gib I. Mihaescu... o carte europeana, o contributie care depaseste hotarele literaturii noastre. Prin simbolismul ei implicit, ea imbogateste nu numai literatura nationala de care e legata prin limba, dar insasi literatura continentala, prin adevarul general omenesc...” (Serban Cioculescu)
„Romanul este unic in literatura romana, prin subtilitatea si profunzimea analizei psihologice, a modului in care introspecteaza resorturile si motivarile unei obsesii erotice. Gib I. Mihaescu realizeaza acest lucru cu o desavirsita arta compozitionala, lasind personajul central sa se autodefineasca prin propriile sale confesiuni si rememorari.” (Teodor Virgolici)

 

Puteți descărca gratuit forma electronică a cărții (PDF) aici. 

(Reproducerea parțială sau integrală, prin orice mijloace, a cărților incluse în Biblioteca on-line a editurii este interzisă. Nerespectarea acestei obligații constituie o încălcare a dreptului de proprietate intelectuală și se pedepsește conform legilor în vigoare.)

An apariție
2004
Lună apariție
12
Număr pagini
360
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Gib I. Mihaescu (1894-1935), unul dintre cei importanti prozatori romani ai perioadei interbelice. Carti publicate: La Grandi-flora (nuvele, 1928), Vedenia (nuvele, 1929), Bratul Andromedei (roman, 1930), Zilele si noptile unui student intirziat (roman, 1934), Donna Alba (roman, 1935). Romanul Rusoaica a fost publicat in 1933.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.