Absurdistan
Absurdistan
Absurdistan
Absurdistan
Absurdistan
Absurdistan
Absurdistan
Absurdistan
Absurdistan
Absurdistan
Absurdistan
Absurdistan
Absurdistan
Absurdistan
Absurdistan
Absurdistan
Absurdistan
Absurdistan
Absurdistan
Absurdistan
Absurdistan
Absurdistan
ISBN
973-46-0241-1
An apariție
2006
Lună apariție
4
Număr pagini
416
Tip ediție
broșată
Format
120x185
Colecție
EGO. PUBLICISTICĂ
Domenii

Absurdistan

O tragedie cu ieșire la mare

Autori: Dorin Tudoran
 

„Dorin Tudoran este unul din cei mai indrazneti si straluciti analisti ai perioadei de criza a comunismului, prelungita, in buna masura, si dupa 1989.” (Gheorghe Grigurcu)
Dorin Tudoran a reunit in volum articole aparute intre 2002 si 2005 in Adevarul, Adevarul literar si artistic, Cotidianul, Cuvintul libertatii, Evenimentul zilei si Jurnalul National. Volumul este prefatat de o „spovedanie” (Spovedania unui pamfletar), in care Tudoran isi explica demersul publicistic: „Daca, asa cum s-a scris, sint cumva un moralist dublat de un fizionomist, trebuie sa adaug ca e vorba de unul nefericit. Imi pasa infinit mai mult de ce mi se pare a nu fi bine in ce fac oamenii pe care ii pretuiesc, decit ma siciie derbedelicul din care traiesc ipochimene de la care nu ne putem astepta la nimic bun. De aici si impresia falsa ca as fi mai nedrept cu cei de bine, decit cu cei de rau.”

 

Puteți descărca gratuit forma electronică a cărții (PDF) aici. 

(Reproducerea parțială sau integrală, prin orice mijloace, a cărților incluse în Biblioteca on-line a editurii este interzisă. Nerespectarea acestei obligații constituie o încălcare a dreptului de proprietate intelectuală și se pedepsește conform legilor în vigoare.)

An apariție
2006
Lună apariție
4
Număr pagini
416
Tip ediție
broșată
Format
120x185
Fără comentarii

Spovedania unui pamfletar • Sah la orgoliu • Baobabul romanesc • Alegeri, catindati, urmari • Vraiste Voda • Pacientul national • Presa vs presa • Cvasiportrete • Orbirea • Curcubeul huiduielilor



Despre autori


Dorin Tudoran (n. 30 iunie 1945, Timisoara). Absolvent al Facultatii de Limba si Literatura Romana a Universitatii din Bucuresti, promotia 1968. Din august 1985, traieste in Statele Unite ale Americii. Intre anii 1993 si 2000 a condus birourile Fundatiei Internationale pentru Sisteme Electorale (IFES) din Bucuresti si Chisinau.
Carti de poezie: Mic tratat de glorie (1973), Cintec de trecut Akheronul (1975), O zi in natura (1977), Uneori, plutirea (1977), Respiratie artificiala (1978), Pasaj de pietoni (1979), Semne parti­culare (antologie, 1979), De buna voie, autobiografia mea (1986), Optional Future (1988), Ultimul turnir (antologie, 1992), Viitorul Facultativ/Optional Future (1999), Tinarul Ulise (antologie, 2000) si Pisicut – Somnografii (antologie, Colectia Poeti Laureati ai Premiului National de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia, 2010).
Carti de publicistica: Martori oculari (in colaborare cu Eugen Seceleanu, 1976), Biografia debuturilor (1978), Nostalgii intacte (1982), Frost or Fear? On the Condition of the Romanian Intellectual (traducere si prefata de Vladimir Tismaneanu, 1988), Onoarea de a intelege (antologie, 1998), Kakistokratia (1998), Absurdistan. O tragedie cu iesire la mare (2006), Basesc, deci exist! (2015).
Pentru unele dintre cartile sale, autorul a fost distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania (1973, 1977, 1998), Premiul Special al Uniunii Scriitorilor din Romania (1992), Marele Premiu al Asociatiei Scriitorilor Profesionisti din Romania – ASPRO (1998), Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (1998), Premiul revistei Cuvintul – „Superlativele anului” (1998), Premiul ALIA – Adevarul literar si artistic (2001).
Este laureat al Premiului National de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia (2009) si al Premiului de Poezie „Petre Stoica” (2011).
A condus revistele Don Quichotte, AGORA, Meridian si demo­cracy@large. A fost redactor la Vocea Americii, Senior Director pentru Comunicare si Cercetare si membru al conducerii exe­cutive a Fundatiei Internationale IFES, director al programului USAID Democracy Fellows administrat de World Learning si membru al conducerii PEN Club – Scriitori in exil.
Este associate scholar la Foreign Policy Research Institute din Philadelphia si membru permanent al juriului care acorda, anual, Marele Premiu International de Poezie „Janus Panonnius”.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.