Mamé
Mamé
Mamé
Mamé
Mamé
Mamé
Mamé
Mamé
Mamé
Mamé
  • La reducere!
Mamé
Mamé
Mamé
Mamé
Mamé
Mamé
Mamé
Mamé
Mamé
Mamé
ISBN
978-973-46-6079-7
An apariție
2016
Lună apariție
5
Număr pagini
216
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
EGO. PROZĂ
Domenii

Mamé

Autori: Nicolae Avram
Ultimele produse in stoc
9,99 lei

Vezi eBook
 
Casele de copii au fost una dintre cele mai mari orori ale regimului comunist din Romania. Intunericul, lipsurile, umilintele, abuzurile, abandonarea oricaror sperante sint incercari de netrecut pentru adulti, insa in cazul copiilor intrec orice imaginatie. Nicolae Avram reuseste sa depaseasca simpla descriere a acestor atrocitati si, violent, personal, il face pe cititor sa simta in profunzime ce au simtit cei carora li s-a furat atit de brutal inocenta in orfelinate. Incarcata de un lirism negru, Mame spune povestea socanta a unui suflet chinuit (si a citor altora).

„Mame este de fapt un poem enorm si halucinant, mai exact, abnorm – in sensul ca incalca absolut toate normele imaginabile. Nu doar pe cele ale pudibonderiei lingvistice, ci mai ales pe cele tinute drept etice atit in colectivitatea parcului uman, cit si in intimitate. E greu de gasit vreun tabu pe care imaginatia inspaimintatoare a lui Nicolae Avram sa nu-l transgreseze in aceasta relatare a experientelor infernale ale orfelinilor aproape mitici, despre care se spunea ca sint antrenati pentru a deveni soldatii personali cei mai devotati si cei mai fanatici ai lui Nicolae Ceausescu.” (Radu Vancu)

„Unul dintre cele mai puternice si mai de efect texte pe care le-am parcurs in ultima vreme. Mame este un text disperat, scris cu sufletul la gura. O carte extraordinara, cu multe deschideri, cu multe oferte de interpretare. Este si o carte despre comunism, cu posibile iesiri catre parabolic. Pedagogul ca imagine a micului dictator – iata un personaj care se tine minte. E un poem in proza despre oroare. Dar si despre salvare. Una dintre cartile speciale, atipice, curajoase (e nevoie de un mare curaj estetic pentru a risca o asemenea formula).” (Bogdan Cretu)
An apariție
2016
Lună apariție
5
Număr pagini
216
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Nicolae Avram, nascut pe 21 decembrie 1966, la Nasaud. Si-a petrecut copilaria si adolescenta la casa de copii. Debut editorial cu Cintece de sinucigas (cartea I) (2000, editia a II-a, 2008; volum distins la Concursul National de poezie „George Cosbuc”, Bistrita, 2000, cu Premiul Uniunii Scriitorilor pentru debut). Alte volume publicate: Litanii pentru diavol (2006); Federeii (2010); All Death Jazz (2013; Premiul „Andrei Muresanu” acordat de Societatea Scriitorilor Bistrita-Nasaud, 2014; Premiul „Octavian Goga” acordat de Uniunea Scriitorilor din Romania, filiala Cluj, 2014). Este ingrijitorul volumului postum de poezie al lui Aurel Onisor, Semnul la care te vei opri sa bei apa (2013). Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.


Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.