Strada
Strada
Strada
Strada
Strada
Strada
Strada
Strada
Strada
Strada
Strada
Strada
Strada
Strada
Strada
Strada
Strada
Strada
Strada
Strada
ISBN
978-973-46-2732-5
An apariție
2012
Lună apariție
5
Număr pagini
248
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
EGO. PROZĂ
Domenii

Strada

Autori: Adrian Chivu
INDISPONIBIL
9,99 lei

Vezi eBook
 
Un amestec de South Park si Amintiri din copilarie, o poveste plina de umor, sensibilitate discreta si tristete despre candoarea si cruzimile virstei.
 
Istorisita la persoana intii chiar de protagonistul sau, Traian, un baiat de 11 ani, povestea are in centru disparitia unchiului acestuia, mister in jurul caruia unul dintre prietenii baiatului construieste un scenariu in care unchiul a fost omorit de sotia lui, cu ajutorul mamei lui Traian. El isi convinge prietenii ca are dreptate si dezvolta scenariul pina la un nivel fabulos, brodind o istorie complicata in care intriga politista se impleteste cu plasmuiri alimentate de spaima, superstitii si credinta in strigoi, ce reflecta felul in care sensibilitatea celor mici percepe lumea de neinteles a adultilor, cu dramele si complicatiile sale. Toate acestea se proiecteaza pe fundalul intimplarilor ma-runte si induiosatoare ce recompun nostalgic copilaria in Romania anilor ’80: mersul la scoala si poznele mai mult sau mai putin inocente din jurul blocului, conflictele dintre grupurile rivale din cartier, trezirile matinale, urmate de statul la cozile de la „alimentara”, schimbul de timbre, completarea oracolului, filmele „cu batai” de pe casete video, dar si emotiile primei iubiri si descoperirea sexualitatii.
An apariție
2012
Lună apariție
5
Număr pagini
248
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Adrian Chivu s-a nascut in 1975 la Bucuresti. Volume publicate: Schizosonet (Brumar, 2005), Caiet de desen (Curtea Veche, 2008), Exit (Curtea Veche, 2008), Benzi desenate (Curtea Veche, 2009), Obraji albastri, pleoape verzi si buze mov (Curtea Veche, 2010). Romanul sau de debut, Caiet de desen, a fost tradus in limba italiana (Aìsara, 2011), iar in 2008 a fost nominalizat la Premiile Prometheus. Acelasi roman a obtinut premiul „Insula Europea“ (Italia, 2009) si o mentiune speciala din partea comisiei de acordare a Premiului Francesco Alziator (Italia, 2011).
In luna mai a anului 2011 Adrian Chivu a beneficiat de o bursa la Viena, oferita de Bank Austria Literaris.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.