Capitalism de cumetrie
Capitalism de cumetrie
Capitalism de cumetrie
Capitalism de cumetrie
Capitalism de cumetrie
Capitalism de cumetrie
Capitalism de cumetrie
Capitalism de cumetrie
Capitalism de cumetrie
Capitalism de cumetrie
Capitalism de cumetrie
Capitalism de cumetrie
ISBN
978-973-46-0786-0
An apariție
2007
Lună apariție
10
Număr pagini
240
Tip ediție
broșată
Format
120x185
Colecție
EGO-GRAFII
Domenii

Capitalism de cumetrie

Autori: Dumitru Țepeneag
INDISPONIBIL
4,81 lei

 
Volumul include articole publicate in Cotidianul, in perioada iulie 2001-martie 2003, unele cu caracter polemic, altele fiind concepute sub forma unor asa-zise dialoguri cu alter-egoul sau, Ed Pastenague – pseudonim sub care autorul a publicat romanul Porumbelul zboara –, despre viata literara, sociala si politica din Romania.

 „Articolele au greutate deplina, de la coaja pina in miez. Scrise intr-un stil incisiv si reflexiv, te determina sa distingi intre forma si adresa umorului, ironiei, parodiei, pastisei. Teatrul operatiunilor de gindire si expresie ramine o trasatura constanta a acestor «texte» publicistice scris-rostite cu verva unui extrem-modernist intors la clasicii Creanga si, mai cu seama, Caragiale. Dintr-o postura privilegiata prin merite proprii, Tepeneag e «contra» ordinii puterii de orice fel. Isi trateaza subiectele – culturale, sociale, politice, morale – cu adevarat interesant si provocator. Spune, intr-un mod singular, nu doar lucrurilor, ci si persoanelor pe nume. Fireste, date fiind atributele morale si artistice ale scriitorului, este problematica identificarea cititorului – vizat si avizat – cu personalitatea sa literara si istorica. Procuror si avocat, intr-un recurs sine die, in publicistica el intelege si practica libertatea conditionata doar de libertate. Patosul febricitant al ironiei (dar si al autoironiei) racoritoare are multa acoperire, deopotriva de scandaloasa si convingatoare, ca sa se angajeze intr-un mod polemic si chiar pamfletar, devastator si edificator, tinind strins si destins, cu umor, ideea.” (Marian Victor Buciu)

An apariție
2007
Lună apariție
10
Număr pagini
240
Tip ediție
broșată
Format
120x185
Fără comentarii


Despre autori


Dumitru Tepeneag (n. 14 februarie 1937) este un membru marcant al grupului oniric si teoretician al onirismului romanesc. Ia atitudine impotriva regimului comunist si in 1975 i se retrage cetatenia romana. Se stabileste la Paris, unde desfasoara o intensa activitate editoriala si publicistica. Dupa 1990 face naveta intre Bucuresti si Paris. A tradus din Alain Robbe-Grillet, André Malraux, Albert Béguin, Robert Pinget, Alexandre Kojève, Jacques Derrida. A publicat volume de proza scurta, romane, volume de publicistica, pagini de jurnal – Exercitii, 1966; Frig, 1967; Asteptare, 1972; Arpièges (traducerea in franceza a romanului Zadarnica e arta fugii), Paris, 1973; Les noces nécessaires, Paris, 1977; La défense Alekhine,carte de teorie sahista, Paris, 1983; Le mot sablier (versiune integral in limba franceza a cartii bilingve Cuvintul nisiparnita, pasajele scrise in romana fiind traduse de Alain Paruit), Paris, 1984; Roman de gare, Paris, 1985; Pigeon vole (semnata cu pseudonimul Ed Pastenague), Paris, 1989; Inscenare si alte texte, 1992; Nuntile necesare, 1992; Un roman la Paris, Cluj, 1993, Bucuresti, 1997 (editie definitiva); Reintoarcerea fiului la sinul mamei ratacite, 1993; Cuvintul nisiparnita, 1994; Hotel Europa, Bucuresti, Paris, 1996; Calatorie neizbutita, Bucuresti, 1998; Pont des Arts, Paris, 1998; Razboiul literaturii inca nu s-a incheiat, Bucuresti, 2000; Prin gaura cheii, Bucuresti, 2001; Destin cu Popesti, Cluj, 2001; Maramures, Cluj, 2001; Attente, Paris, 2003; Clepsidra rasturnata. Dialog cu Ion Simut, Pitesti, 2003; La belle Roumaine, Pitesti, 2004, Paris, 2006; Capitalism de cumetrie, Polirom, 2007; Frappes chirurgicales, Paris, 2009.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.