Foamea și abundența. O istorie a alimentației în Europa
Foamea și abundența. O istorie a alimentației în Europa
Foamea și abundența. O istorie a alimentației în Europa
Foamea și abundența. O istorie a alimentației în Europa
Foamea și abundența. O istorie a alimentației în Europa
Foamea și abundența. O istorie a alimentației în Europa
Foamea și abundența. O istorie a alimentației în Europa
Foamea și abundența. O istorie a alimentației în Europa
Foamea și abundența. O istorie a alimentației în Europa
Foamea și abundența. O istorie a alimentației în Europa
Foamea și abundența. O istorie a alimentației în Europa
Foamea și abundența. O istorie a...
Foamea și abundența. O istorie a...
Foamea și abundența. O istorie a...
Foamea și abundența. O istorie a...
Foamea și abundența. O istorie a...
Foamea și abundența. O istorie a...
Foamea și abundența. O istorie a...
Foamea și abundența. O istorie a...
Foamea și abundența. O istorie a...
Foamea și abundența. O istorie a...
Foamea și abundența. O istorie a...
ISBN
973-681-349-5
An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
208
Tip ediție
broșată
Format
135x200
Colecție
CONSTRUCȚIA EUROPEI
Domenii
Istorie > Europa
        >> General

Foamea și abundența. O istorie a alimentației în Europa

Autori: Massimo Montanari
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
Traducere de Elena Caraboi. Ce istorie poate naste conflictul dintre politica si economie in privinta cartofului? Citi dintre noi s-au gindit ca e posibila o istorie care porneste de la modul in care oamenii se hranesc? Analizind modul de alimentatie al omenirii de-a lungul vremii, Massimo Montanari demonstreaza tocmai existenta unei astfel de istorii – o istorie a foamei si abundentei, în care si imaginarul joaca un rol decisiv; o istorie care nu vrea nicidecum sa fie „altfel” sau „alternativa”, caci tocmai in virtutea centralitatii sale existentiale, istoria alimentatiei curge in strinsa sintonie cu „celelalte” istorii, determinindu-le si fiind determinata de ele.
An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
208
Tip ediție
broșată
Format
135x200
Fără comentarii
Timpul foamei • Barbari si romani • Carnea celor puternici • Piinea (si vinul) lui Dumnezeu • Ghiftuirea si postul • „Terra et silva” • Da-ne noua astazi piinea noastra cea de toate zilele • A minca mult si bine • Gastronomie si foame • O Europa carnivora? • A minca de post • Abundenta saracilor • Ferocitatea burgheza • Mutatii ale gustului • Droguri vechi si noi • Cartoful, intre agronomie si politica • Alimentatie si populatie • Revansa carnii • O hrana pentru toate anotimpurile • Placere, sanatate si frumusete


Despre autori


Massimo Montanari este profesor de istorie medievala la Universitatea din Bologna. Dintre lucrarile publicate, amintim: „L’alimentazione contadina nell’alto Medioevo” (1979); „Campagne medievali” (1984); „Convivio” (1989); „Nuovo convivio” (1991); „Convivio oggi” (1992); „Alimentazione e cultura nel Medioevo” (1999); „Il pentolino magico” (1999); „Storia dell’alimentazione” (in colab. cu J.-L. Flandrin, 1999); „La cucina italiana” (in colab. cu A. Capatti, 2000).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.