Artă şi iluzie
Artă şi iluzie
Artă şi iluzie
Artă şi iluzie
ISBN
978-973-46-9336-8
An apariție
2023
Lună apariție
8
Număr pagini
456
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
COLECȚIA DE ARTĂ
Domenii

Artă şi iluzie

Studiu de psihologie a reprezentării picturale

Autori: E.H. Gombrich
89,00 lei

 

În românește de D. Mazilu

În acest volum devenit clasic, E.H. Gombrich încearcă să răspundă la o întrebare care l-a preocupat constant: de ce există ceea ce numim „stil”? De ce diferitele epoci și popoare au reprezentat realitatea în moduri atât de diverse? Pentru a găsi explicația, Gombrich readuce în discuție chestiuni ca imitarea naturii, rolurile tradiției, problema abstractizării sau perspectiva, parcurgând întreaga istorie a artei, de la vechii greci, Leonardo da Vinci și Rembrandt, până la impresioniști și cubiști. El propune o abordare originală, ce îmbină teoriile moderne ale interpretării și percepției vizuale cu filozofia și se concentrează mai puțin pe artiști și pe operele lor și mai mult pe experiența pe care o are publicul în fața acestor opere.

Artă și iluzie rămâne un titlu de referință în dezbaterile filozofice și critice despre istoria artei.”  (The Guardian)

An apariție
2023
Lună apariție
8
Număr pagini
456
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii

Din lumină în culoare • Adevăr și stereotip • Reflecții asupra revoluției grecești • Condițiile iluziei • Ambiguitățile celei de-a treia dimensiuni • Analiza viziunii în artă • Experimentul caricaturii • De la reprezentare la expresie

 Despre autori


E.H. GOMBRICH (1909-2001) este unul dintre cei mai cunoscuți istorici ai artei din secolul XX. Născut la Viena, s-a stabilit în Londra în 1936. A fost directorul Institutului Warburg în perioada 1959-1976. A ținut cursuri de istoria tradiției clasice la University of London, iar printre premiile și distincțiile primite se numără Premiul Goethe (1994) și Medalia de Aur a Orașului Viena (1994). A publicat numeroase cărți și eseuri, dintre care amintim The Story of Art (1950), The Sense of Order (1979) și The Image and the Eye (1981).

 Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.