Curs de desen
Curs de desen
Curs de desen
Curs de desen
Curs de desen
Curs de desen
Curs de desen
Curs de desen
Curs de desen
Curs de desen
Curs de desen
Curs de desen
Curs de desen
Curs de desen
Curs de desen
Curs de desen
Curs de desen
Curs de desen
Curs de desen
Curs de desen
ISBN
978-973-46-1727-2
An apariție
2010
Lună apariție
8
Număr pagini
136
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
COLECȚIA DE ARTĂ
Domenii

Curs de desen

Autori: Traian Brădean
34,95 lei

 
Editie ingrijita si prefata de Ion Lazar

Volumul are la baza cursul pe care profesorul Traian Bradean l-a predat la Institutul de Arte Plastice din Bucuresti si este ilustrat cu desene realizate de autor. Pornind de la teoria desenului si a picturii, lucrarea analizeaza semnificatia si importanta desenului in raport cu compozitia suprafetei tabloului si cu expresivitatea cromatica a acestuia.

„O carte de invatatura, o gramatica a desenului, un indreptar pentru stiinta compunerii suprafetei paginii, respectiv tabloului, multe sugestii de a citi limbajul semnelor si semnificatiilor lor, o confirmare, dar si o delectare pentru cei ce au trecut prin aceste rigori si, in ultima instanta, un veritabil alfabet pentru cei aflati la inceput de drum. O carte ce n-ar trebui sa lipseasca din bibliografia viitorilor profesionisti in domeniul artelor vizuale.” (Ion Lazar)
An apariție
2010
Lună apariție
8
Număr pagini
136
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
Cadrul vizual – elemente componente si efecte ale relatiilor dintre ele • Segmentele si reperele anatomice • Exprimarea planurilor in spatiu prin mijlocirea valorii • Efectul contrastului simultan – valoric si cromatic • Consideratii generale asupra culorii


Despre autori


Traian Bradean (n. 4 iulie 1927), pictor si desenator roman contemporan, unul dintre maestrii artei contemporane romanesti. Absolvent al Liceului de Arta din Timisoara la clasa profesorului Iuliu Podlipny si al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucuresti (in 1956), la clasa de pictura a profesorului Alexandru Ciucurencu. Pina in 1987 a fost profesor la Institutul de Arte Plastice din Bucuresti. In 1957 si‑a deschis prima expozitie personala la Galeria „Galateea” din Bucuresti, fiind apreciat de maestrii Corneliu Baba si Corneliu Medrea. In afara de expozitii personale, a participat la numeroase expozitii internationale (Praga, Cagnes­‑sur‑Mer, Sofia, Roma, Leipzig, Moscova, Lisabona etc.). Lucrari in muzee si colectii particulare din Statele Unite, Suedia, Anglia, Franta, Italia, Rusia, Finlanda, Israel, Elvetia, Austria, Germania, Australia, Olanda, Belgia, Spania, Grecia, Turcia, Canada, Egipt. Premii: Premiul National UAP pentru pictura (1974), Ordinul Meritul Cultural (1976), Premiul Academiei Romane pentru pictura „Ion Andreescu” (1978), Premiul „Rafael”, Italia (1983), Meritul Cultural in Grad de Comandor (2004).


Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.