Galerista
Galerista
Galerista
Galerista
Galerista
Galerista
ISBN
978-973-46-1865-1
An apariție
2011
Lună apariție
4
Număr pagini
516
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
CHIC
Domenii

Galerista

Autori: Wendy Holden
 
Traducere din limba engleza si note de Dan Sociu si Adina Oniciuc
 
Wendy Holden este cunoscuta cititoarelor din Romania datorita romanelor Nevestele din Bath si Scoala pentru soti.

Scris in acelasi stil incarcat de ironie si dinamism cu care Wendy Holden si-a obisnuit cititorii din romanele anterioare, Galerista (2010) este o satira chick-lit la adresa opulentei si extravagantei din lumea artei contemporane, a falselor pretentii de rafinament ale artistilor, patronilor de galerii si colectionarilor, a grotescului exponatelor vindute cu preturi exorbitante la licitatii. Cu o mina sigura, autoarea urmareste povestile mai multor personaje care fac parte sau aspira sa patrunda in lumea artei si relatiile problematice ale acestora cu partenerii de cuplu, rezolvind tensiunile printr-o magistral a si neasteptata rasturnare de situatie. Personajele sale – artisti celebri si rebeli, curatori si patroni de galerii de arta, pictori aspiranti si cintareti de rock ratati – sint pitoresti, amuzante si, inainte de toate, credibile.

„Sexul si snobismul transpuse intr-o viziune contemporana, iata una dintre surprizele Galeristei.”  (Saga)

„Wendy Holden este o scriitoare geniala: are un formidabil simt al umorului, stie cum sa dozeze dialogurile si sa-si puna personajele in cele mai imposibile situatii.”  (Daily Mail)

Satira cu care ne-a obisnuit Wendy Holden are in Galerista o nou infatisare, mai ascutita, plina de surprize.”  (Guardian)
 
Recomandat de
 
An apariție
2011
Lună apariție
4
Număr pagini
516
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Wendy Holden, jurnalista si romanciera britanica, s‑a nascut in 1965. A avut o cariera de succes in presa, scriind pentru Harper’s Bazaar, Sunday Telegraph si, din 1995, pentru The Sunday Times. In 2000, dupa ce fusese editor la revista Tatler, apoi la Mail on Sunday, s‑a retras din presa ca sa se poata ocupa de literatura. Romanele ei au devenit bestselleruri internationale, apreciate pentru umor si viziunea critica asupra societatii: Simply Divine (1999), Bad Her Day (2000), Pastures Nouveaux (2001), Fame Fatale (2002), Azur Like It (2004). La Editura Polirom i‑a mai fost tradus anul acesta romanul Nevestele din Bath (2005).



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.